Whistleblower står frem: Apple bør undersøges af databeskyttelsesmyndigheder

Illustration: Bigstock
En whistleblower har tidligere arbejdet med at analysere og oversætte optagelser fra Siri, men stoppede på grund af etiske bekymringer. Han var med til at blæse i fløjten, da flere ansatte afslørede, hvad de havde lavet for Apple, og nu står han frem med navn og kræver, at Apple skal undersøges nærmere.

En tidligere kontraktansat i Apple, der var med til at afsløre, hvordan virksomheden lyttede til brugernes Siri-optagelser, har valgt at offentliggøre sin identitet, fordi virksomheden ifølge ham stadig ikke er skredet til handling.

Han hedder Thomas le Bonniec, og han har nu skrevet et brev til alle europæiske databeskyttelses-myndigheder, hvori han annoncerer sin beslutning og uddyber, at det er ’bekymrende’, at Apple bliver ved at ignorere og bryde
grundlæggende rettigheder og fortsætter en massiv indsamling af data. Det skriver The Guardian.

Læs også: Ny undersøgelse: Dine smart-enheder optager op til 19 gange i døgnet

Le Bonniec arbejdede med at transskribere og oversætte anmodninger på fransk og engelsk ved Apples Cork-kontorer indtil han sagde op tilbage i sommeren 2019.

Apple lovede ændringer graderingsprogram

Da Le Bonniec og hans kolleger kom med deres afsløringer, lovede Apple at lave store ændringer i sit arbejde med at forbedre Siri. Blandt andet blev opgaven med at lytte til optagelser flyttet ’in-house’. Man undskyldte og uddybede, at man nu kun ville bruge optagelser fra brugere, der eksplicit har godkendt, at Apple må lytte til deres optagelser.

Læs også: Tidligere ansat: »Apple intimiderer alle, der overhovedet tør overveje at forlade dem«

Det er ifølge den tidligere ansatte bare ikke nok. Han uddyber, hvordan han har lyttet til optagelser fra hundredvis af enheder, hvor nogle af optagelserne ikke var henrettet til Siri. Derfor fik han ikke bare adgang til privat information om Apple-brugerne, men også deres børn, kolleger eller andre, der var i nærheden af enheden.

Thomas le Bonniec håber på, at databeskyttelsesmyndigheder og privacy-vagthunde vil undersøge dataindsamlingen nøje og tilbyder i samme ombæring sin assistance.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere