Whistleblower står frem: Apple bør undersøges af databeskyttelsesmyndigheder
En tidligere kontraktansat i Apple, der var med til at afsløre, hvordan virksomheden lyttede til brugernes Siri-optagelser, har valgt at offentliggøre sin identitet, fordi virksomheden ifølge ham stadig ikke er skredet til handling.
Han hedder Thomas le Bonniec, og han har nu skrevet et brev til alle europæiske databeskyttelses-myndigheder, hvori han annoncerer sin beslutning og uddyber, at det er ’bekymrende’, at Apple bliver ved at ignorere og bryde
grundlæggende rettigheder og fortsætter en massiv indsamling af data. Det skriver The Guardian.
Le Bonniec arbejdede med at transskribere og oversætte anmodninger på fransk og engelsk ved Apples Cork-kontorer indtil han sagde op tilbage i sommeren 2019.
Apple lovede ændringer graderingsprogram
Da Le Bonniec og hans kolleger kom med deres afsløringer, lovede Apple at lave store ændringer i sit arbejde med at forbedre Siri. Blandt andet blev opgaven med at lytte til optagelser flyttet ’in-house’. Man undskyldte og uddybede, at man nu kun ville bruge optagelser fra brugere, der eksplicit har godkendt, at Apple må lytte til deres optagelser.
Det er ifølge den tidligere ansatte bare ikke nok. Han uddyber, hvordan han har lyttet til optagelser fra hundredvis af enheder, hvor nogle af optagelserne ikke var henrettet til Siri. Derfor fik han ikke bare adgang til privat information om Apple-brugerne, men også deres børn, kolleger eller andre, der var i nærheden af enheden.
Thomas le Bonniec håber på, at databeskyttelsesmyndigheder og privacy-vagthunde vil undersøge dataindsamlingen nøje og tilbyder i samme ombæring sin assistance.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.