Whistleblower står frem: Apple bør undersøges af databeskyttelsesmyndigheder

20. maj 2020 kl. 15:593
Whistleblower står frem: Apple bør undersøges af databeskyttelsesmyndigheder
Illustration: Bigstock.
En whistleblower har tidligere arbejdet med at analysere og oversætte optagelser fra Siri, men stoppede på grund af etiske bekymringer. Han var med til at blæse i fløjten, da flere ansatte afslørede, hvad de havde lavet for Apple, og nu står han frem med navn og kræver, at Apple skal undersøges nærmere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En tidligere kontraktansat i Apple, der var med til at afsløre, hvordan virksomheden lyttede til brugernes Siri-optagelser, har valgt at offentliggøre sin identitet, fordi virksomheden ifølge ham stadig ikke er skredet til handling.

Han hedder Thomas le Bonniec, og han har nu skrevet et brev til alle europæiske databeskyttelses-myndigheder, hvori han annoncerer sin beslutning og uddyber, at det er ’bekymrende’, at Apple bliver ved at ignorere og bryde
grundlæggende rettigheder og fortsætter en massiv indsamling af data. Det skriver The Guardian.

Le Bonniec arbejdede med at transskribere og oversætte anmodninger på fransk og engelsk ved Apples Cork-kontorer indtil han sagde op tilbage i sommeren 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple lovede ændringer graderingsprogram

Da Le Bonniec og hans kolleger kom med deres afsløringer, lovede Apple at lave store ændringer i sit arbejde med at forbedre Siri. Blandt andet blev opgaven med at lytte til optagelser flyttet ’in-house’. Man undskyldte og uddybede, at man nu kun ville bruge optagelser fra brugere, der eksplicit har godkendt, at Apple må lytte til deres optagelser.

Det er ifølge den tidligere ansatte bare ikke nok. Han uddyber, hvordan han har lyttet til optagelser fra hundredvis af enheder, hvor nogle af optagelserne ikke var henrettet til Siri. Derfor fik han ikke bare adgang til privat information om Apple-brugerne, men også deres børn, kolleger eller andre, der var i nærheden af enheden.

Thomas le Bonniec håber på, at databeskyttelsesmyndigheder og privacy-vagthunde vil undersøge dataindsamlingen nøje og tilbyder i samme ombæring sin assistance.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
22. maj 2020 kl. 22:39

Det er da vidst kun fandrenge der stadig har en tro på at Apple er det mindste bedre end Google og Facebook.

2
22. maj 2020 kl. 07:26

:-) den bragte lige et lille smil frem hos mig

1
21. maj 2020 kl. 09:40

Hvem forbarmer sig og læser korrektur? Mere så vi kan undgå tilfældige henrettelser.