Whistleblower: Saudi-Arabien sporer mobiltelefoner i USA

Illustration: artmagination/Bigstock
Saudi-Arabien har systematisk tracket deres egne borgere i USA bed at udnytte sårbarheder i mobilteknologien SS7, hævder whistleblower.

Saudi-Arabien udnytter svagheder i det globale telekommunikationsnetværk til at tracke deres egne borgere systematisk, når de rejser rundt i USA.

Det skriver The Guardian på baggrund af oplysninger fra en whistleblower, som har fremlagt dokumenter for The Guardian, der viser millioner af hemmelige tracking-anmodninger, som ser ud til at komme fra tre af Saudi-Arabiens største mobilteleselskaber i en periode på fire måneder siden november 2019.

Ifølge whistlebloweren så findes der intet legitimt grundlag for den store mængde anmodninger om lokationsdata.

»Der er ingen anden forklaring, ingen anden teknisk grund til at gøre dette. Saudi-Arabien gør mobilteknologier til et våben,« siger whistlebloweren til The Guardian.

De fremlagte data tyder på, at Saudi-Arabien udnytter sårbarheder i SS7, som gør, at mobiltelefoner uden problemer kan registrere sig på et netværk over hele verden. Telekommunikations- og sikkerhedseksperter har fået forelagt den lækkede data og mener ifølge The Guardian, at det indikerer et Saudi-Arabisk overvågningskampagne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere