Whatsapp udskyder dato for kontroversielt brugerultimatum

WhatsApp har givet brugerne et ultimatum: Acceptér, at jeres data bliver delt med Facebook eller slet appen. Illustration: dennizn/Bigstock
Whatsapp udskyder datoen for, hvornår brugere skal vælge at dele data med Facebook eller holde op med at bruge beskedtjenesten, efter millioner er flygtet til mere privacy-fokuserede konkurrenter.

Efter dårlig medieomtale har Whatsapp valgt at udsætte datoen for, hvornår en kontroversiel opdatering i tjenestens privatlivspolitik træder i kraft.

Det skriver BBC.

Den oprindelige deadline var d. 8. februar, men nu er den udsat til d. 15 maj, efter den Facebook-ejede virksomhed belsuttede at opdatere sin privatlivspolitik med et ultimatum for brugerne: Enten skal man acceptere, at Whatsapp deler ens data med Facebook, ellers skal man holde op med at bruge beskedtjenesten.

Men det har resulteret i, at millioner er flygtet til mere privacy-fokuserede konkurrenter som Signal og Telegram.

Læs også: Bruger-storm på Signal tvinger nummerbekræftelsen i knæ efter opfordring fra Elon Musk

Whatsapp mener dog, at brugerne har misforstået den opdaterede privatlivspolitik. Det har nemlig længe været tilfældet, at beskedtjenesten har delt brugerdata med Facebook.

»Opdateringen inkluderer nye muligheder for at brugere kan sende beskeder til virksomheder via WhatsApp, og den giver endnu mere indsigt i, hvordan vi indsamler og bruger data,« skriver virksomheden i et blogopslag.

Virksomheden indsamler blandt andet telefonnumre, IP-adresser, oplysninger om telefonens hardware og betalingsoplysninger. Det er dog anderledes for brugere i EU og Storbritannien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Albert Nielsen

»Opdateringen inkluderer nye muligheder for at brugere kan sende beskeder til virksomheder via WhatsApp, og den giver endnu mere indsigt i, hvordan vi indsamler og bruger data,« skriver SnotsApp fra Slyngelstuen.

Der mangler blot en omgang Blah! Blah! Blah! for at fuldstændiggøre dette utvivlsomt helt sandfærdige æventyr. SnotsApp havde slet slet ikke tænkt sig at skrabe endnu flere salgbare brugerdata sammen ved at kombinere de to datasæt, absolut ikke - jeg har forresten 2 smågrise som kan flyve med deres selvgroede vinger.

SnotsApp "indsamler blandt andet telefonnumre, IP-adresser, oplysninger om telefonens hardware og betalingsoplysninger. Det er dog anderledes for brugere i EU og Storbritannien." Forskellen ligger jo desværre nok i graden af ærlighed.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere