Whatsapp udskyder dato for kontroversielt brugerultimatum

19. januar 2021 kl. 10:401
Whatsapp udskyder dato for kontroversielt brugerultimatum
Illustration: dennizn/Bigstock.
Whatsapp udskyder datoen for, hvornår brugere skal vælge at dele data med Facebook eller holde op med at bruge beskedtjenesten, efter millioner er flygtet til mere privacy-fokuserede konkurrenter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter dårlig medieomtale har Whatsapp valgt at udsætte datoen for, hvornår en kontroversiel opdatering i tjenestens privatlivspolitik træder i kraft.

Det skriver BBC.

Den oprindelige deadline var d. 8. februar, men nu er den udsat til d. 15 maj, efter den Facebook-ejede virksomhed belsuttede at opdatere sin privatlivspolitik med et ultimatum for brugerne: Enten skal man acceptere, at Whatsapp deler ens data med Facebook, ellers skal man holde op med at bruge beskedtjenesten.

Men det har resulteret i, at millioner er flygtet til mere privacy-fokuserede konkurrenter som Signal og Telegram.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Whatsapp mener dog, at brugerne har misforstået den opdaterede privatlivspolitik. Det har nemlig længe været tilfældet, at beskedtjenesten har delt brugerdata med Facebook.

»Opdateringen inkluderer nye muligheder for at brugere kan sende beskeder til virksomheder via WhatsApp, og den giver endnu mere indsigt i, hvordan vi indsamler og bruger data,« skriver virksomheden i et blogopslag.

Virksomheden indsamler blandt andet telefonnumre, IP-adresser, oplysninger om telefonens hardware og betalingsoplysninger. Det er dog anderledes for brugere i EU og Storbritannien.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. januar 2021 kl. 22:07

»Opdateringen inkluderer nye muligheder for at brugere kan sende beskeder til virksomheder via WhatsApp, og den giver endnu mere indsigt i, hvordan vi indsamler og bruger data,« skriver SnotsApp fra Slyngelstuen.

Der mangler blot en omgang Blah! Blah! Blah! for at fuldstændiggøre dette utvivlsomt helt sandfærdige æventyr. SnotsApp havde slet slet ikke tænkt sig at skrabe endnu flere salgbare brugerdata sammen ved at kombinere de to datasæt, absolut ikke - jeg har forresten 2 smågrise som kan flyve med deres selvgroede vinger.

SnotsApp "indsamler blandt andet telefonnumre, IP-adresser, oplysninger om telefonens hardware og betalingsoplysninger. Det er dog anderledes for brugere i EU og Storbritannien." Forskellen ligger jo desværre nok i graden af ærlighed.