WhatsApp sletter ikke dine slettede beskeder

Softwaren i den nyeste version af WhatsApp bevarer og gemmer spor af dine beskeder længe efter, du har slettet dem. Data kan tilgås både fysisk og via et remote backup-system.

Der var applaus til WhatsApp fra både privacy-forkæmpere og it-journalister, da det for få måneder siden forlød, at appen var blevet opdateret med en såkaldt end-to-end-kryptering på alle beskeder.

Læs også: WhatsApp indfører fuld kryptering: Kan ikke engang selv se beskederne

Fremover skulle det være umuligt for andre end afsender og modtager at se beskederne. End ikke WhatsApp selv kunne tilgå dem.

Beslutningen var et klart standpunkt i den debat, der rasede, efter Apple havde nægtet at låse en krypteret iPhone op for FBI ovenpå et masseskyderi i San Bernadino i Californien.

Læs også: FBI vs. Apple er helt uden betydning

Men noget tyder på, at piben overfor WhatsApp nu risikerer at få en anden lyd. I et blogindlæg afslører sikkerhedseksperten Jonathan Zdziarski nemlig, at den nyeste version af WhatsApp ikke sletter dine beskeder. I hvert fald ikke helt.

Jonathan Zdziarski har undersøgt en række diskbilleder fra den seneste version af appen og fundet ud af, at appens software bevarer og gemmer spor af din chatlog, længe efter du har slettet dine beskeder.

Dermed efterlader appen en potentiel guldgrube af information til alle, der har fysisk adgang til den enhed, du benytter appen på. Dataene kan også genvindes via et remote backup-system.

Problemet er, at selvom dine beskeder er markeret som værende slettet, bliver de ikke overskrevet, og derfor kan de nemt genvindes, skriver Jonathan Zdziarski.

WhatsApp, der i 2014 blev købt af Facebook, har over en milliard brugere på verdensplan.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Deleted User

Men det er da stadigvæk en forbedring hvis de har forhindret systematisk masseovervågning, ved at kryptere end to end.

Der er vel meget større risiko for at dine beskedder bliver afluret "in transit" end hvis folk skal have fat i din mobilos.

Hvis man sørger for at køre med krypteret lager på telefonen kræver det vel både fysisk adgang OG at man kan låse telefonen op. Man vil ikke kunne dumpe den rå flash chip og læse dem.

  • 0
  • 0
Jens Jönsson

Det er desværre naivt at tro at data på sociale tjenester bliver slettet, når man som bruger klikker på slet....

Selskaberne har kun interesse i at beholde data, så de kan analysere på dem og få endnu mere at vide om os....

  • 0
  • 0
Dave Pencroof

Det er trods alt et facebook ejet produkt, så hvad andet havde man forventet sig, alt hvad facebook kan se penge i, vil selvfølgeligt blive gemt, og lur mig om ikke det står et eller andet sted i nogle "generelle betingelser" som vi jo alle læser særdeles grundigt før vi godkender og benytter produktet ! Sarkasme er bevidst ! Der er milliarder af mennesker der reelt tror på at noget som helst er gratis, i sjældne tilfælde er der mennesker der er modtagelige for fakta, men hovedsageligt kan man se billedet af de tre aber (ikke se, ikke høre, ikke tale) plus dem med "at jeg har ikke noget at skjule" og mange andre, lige indtil man fortæller dem at når de tager deres smartphone med i seng, (for "gud" forbyde at de ikke er tilgængelige 24/7) så ligger bla facebook der og kan få sig en for facebook GRATIS lytter !

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere