Whatsapp registrerer og gemmer dit telefonnummer, selvom du ikke er bruger

17. september 2021 kl. 10:205
Whatsapp registrerer og gemmer dit telefonnummer, selvom du ikke er bruger
Illustration: tashatuvango | Bigstock.
Whatsapp indsamler persondata på borgere, der aldrig har haft noget med beskedtjenesten at gøre. Og selv, hvis man prøvede at finde informationen, findes der ingen offentlige oplysninger om databehandlingen hos Whatsapp, skriver databeskyttelseskommissær.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom du aldrig nogensinde har haft noget med beskedtjenesten Whatsapp at gøre, så har virksomheden måske alligevel din persondata.

Det er nemlig normal procedure for den Facebook-ejede tjeneste at indsamle telefonnumre på borgere, der hverken har appen eller viden om tech-gigantens datahøst, viser en nylig afgørelse fra det irske datatilsyn.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
30. november 2021 kl. 14:42

Jeg har aldrig givet Facebook mit telefonnummer, men de har jo snuppet det fra mine venners telefonkontaktlister. Så prøvede Facebook i en overgang at "hjælpe" mig med at "sikre min konto" ved at "verificere mit telefonnummer", hvorved de så præsenterede mig for et telefonnummer der lignede mit, med 1-2 cifre udskiftet.

Lyssky sataner.

4
20. september 2021 kl. 15:07

Og politikere og deres donorer, efterretningstjenester osv., nyder aaalt for godt af tech-giganternes overvågnings- og manipulerings-produkter til at lege med dén tanke.

Og af deres gavmilde partidonationer, VL-medlemskaber, invitationer til spændende møder, konferencer og rejser, og gratis "undervisningsmaterialer" (læs: lokkemad, propaganda, salgsmateriale, trojanske heste) i uddannelsessystemet og svingdørsansættelser efter endt tjeneste i det offentlige.

I mine øjne er disse ting en form for korruption - statsautoriseret korruption, men ikke desto mindre korruption.

(Hvornår får vi de første sager om tech-giganter, som udnytter deres enorme viden om os alle - herunder også om vore politikere - til at afpresse dem i retning af den lovgivning, de ønsker? Eller væk fra lovgivning, de ikke ønsker?)

3
20. september 2021 kl. 08:58

Hvor meget får jeg i erstatning?

Som du sikkert godt selv ved... Absolutely nothing!

Jeg tror osse, at selv politikerne er kommet til den åbenlyse konklusion at, hvis Facebook/Google/MS ect. ikke får lov at praktisere deres ekstreme persondata-stripmining, så har de ingen forretning. At kræve at de f.eks. overholder GDPR i ånden, vil være at kræve deres lukning.

Og politikere og deres donorer, efterretningstjenester osv., nyder aaalt for godt af tech-giganternes overvågnings- og manipulerings-produkter til at lege med dén tanke.

2
17. september 2021 kl. 13:40

Det kunne da ellers være dejligt, hvis det var muligt at dømme Whatsapp for stalking på baggrund af den nye opdaterede lov.

1
17. september 2021 kl. 12:12

"»Dette kontroltab er sandsynligvis specielt krænkende for de ikke-brugere, der aktivt har fravalgt tjenesten på grund af privacy-bekymringer.«"

Det er et overgreb (Jeg mener det). Hvor meget får jeg i erstatning?