WhatsApp og Yahoo skal stå skoleret for EU's databeskyttelsesmyndigheder

28. oktober 2016 kl. 14:161
EU's databeskyttelsesmyndigheder har bedt WhatsApp og Yahoo om at sende informationer vedrørende ændring i henholdsvis privacy politik og datalæk.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sammenslutningen af europæiske databeskyttelsesmyndigheder har i dag sendt brev til WhatsApp vedrørende deres informationsdeling med moderselskabet Facebook.

Også Yahoo er blevet inviteret til torskegilde angående et datalæk tilbage i 2014 og sagen omkring mailskanning. Det skriver Reuters

Sammenslutningen forklarer, at de har seriøse bekymringer i forhold til WhatsApp's nylige adfærdsændring i deres privacy politik. Her fremgår det, at WhatsApp vil dele brugernes telefonnumre med Facebook.

Sammenslutningen der også går under navnet 'Artikel 29-gruppen,' har bedt WhatsApp om at sende alle relevante informationer til arbejdsgruppen, så hurtigt det kan lade sig gøre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De har opfordret WhatsApp til at sætte datadelingen med Facebook på pause, indtil relevant retslig beskyttelse kan sikres.

En talsmand fra WhatsApp siger, at firmaet arbejder sammen med databeskyttelsesmyndighederne for at få løst problemet.

»Vi har haft et konstruktivt forløb, også inden vi opdaterede vores politik, og vi forpligter os fortsat til at respektere den gældende lovgivning på området.«

Yahoo har også fået post

Brevet til Yahoo handler om et massivt datalæk tilbage i 2014, der blotlagde oplysninger på 500 millioner brugeres e-mail adresser.

Desuden har arbejdsgruppen også bedt Yahoo om at redegøre for sagen vedrørende skanning af kunders ingående e-mails for specifikke oplsyninger, efter forespørgsel fra den amerikanske efterretningstjenste.

De europæiske myndigheder har i den forbindelse bedt Yahoo om at fremvise alle aspekter af misligholdelsen af data.

Derudover opfordrer arbejdsgruppen i EU Yahoo til at underrette de berørte brugere, om konsekvenserne og til at være samarbejdsvillig i alle kommende forespørgsler og undersøgelser som nationale databeskyttelsesmyndigheder må have.

»Yahoo er opfordret til at indgive oplysninger om det retsgrundlag og den forenelighed med EU-lovgivningen, de har handlet på,« fortæller EU's databeskyttelsesmyndigheder i en erklæring vedrørende mailskanningen.

Sagerne om WhatsApp og Yahoo vil blive drøftet af de europæiske myndigheder i november.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. oktober 2016 kl. 20:33

"»Yahoo er opfordret til at indgive oplysninger om det retsgrundlag og den forenelighed med EU-lovgivningen, de har handlet på,« fortæller EU's databeskyttelsesmyndigheder i en erklæring vedrørende mailskanningen."

Hvis det er efter den nyindførte forordning af Safe Harbor, så falder den på stedet. Og for at det ikke skal gentage sig, så må vi nok heller hive alle stikkene til USA. Det behøver vi ingen russiske ubåde til. Det kan så erstattes, med et enkelt satellit uplink.