Whatsapp lancerer krypteret konkurrent til Snapchat

Illustration: dennizn/Bigstock
Den nye konkurrent vil være end-to-end-krypteret, akkurat som Whatsapps eksisterende chatfunktioner.

Den populære applikation Snapchat, der tillader brugere at sende billeder, der kun eksisterer i cyberspace i få sekunder, før de forsvinder, får nu en ny konkurrent.

Læs også: Trump udpeger modstander af netneutralitet som formand for magtfuld Internetmyndighed

For en anden chat-app mastodont, Whatsapp, som længe har slået sig op på sin end-to-end-kryptering, har netop afsløret, at en lignende funktion kommer til at indgå i Whatsapps eksisterende besked-applikation.

Læs også: Ny betalingstjeneste til Snapchat og Messenger giver både Nets og Mobilepay konkurrence

Billederne, der sendes og modtages, vil også være krypterede, og det er noget helt nyt for de føromtalte øjebliksbilleder. Derfor er der også en vis chance for, at den krypterede pendant til det velkendte program godt kan blive en stor succes, skriver techcrunch.com.

Har haft flere problemer

For selvom Snapchat flere gange har lovet, at billederne forsvinder, så snart de er blevet modtaget og vist, har det ved flere lejligheder vist sig at være muligt at hive billederne ud af programmet efterfølgende.

Læs også: Rapport: Langt flere lande indfører censur på kommunikationstjenester som WhatsApp

Det har især været et problem, når de afsendte billeder har været af seksuel karakter. Således var der også i Danmark nogle, der udnyttede en fejl i Snapchat, som tillod modtageren at hive ukrypterede billeder ud af programmets filmapper på telefonen. De mange billeder blev systematiseret efter geografiske områder og blev en stor politisag tilbage i 2014.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere