WhatsApp lancerer desktop-app

En af verdens største beskedtjenester, WhatsApp, er nu tilgængelig til både PC og Mac. Men man behøver ikke åbne en webbrowser for at chatte løs.

WhatsApp er en af de helt tunge drenge på markedet for beskedtjenester. Med over en milliard brugere på verdensplan, slår den selv Facebooks anden tjeneste, Messenger, som er mere benyttet herhjemme.

Mens Messenger opererer direkte igennem Facebook, og derfor har haft godt fat i både smartphone- og computer-brugere, har WhatsApp primært fungeret som en chattjeneste til smartphone.

Læs også: WhatsApp indfører fuld kryptering: Kan ikke engang selv se beskederne

Men det skal være slut. I denne uge lancerede WhatsApp apps til både PC og Mac, således at man nu kan skrive løs med plastiktaster under fingrene i stedet for en touchscreen.

Det skriver flere internationale tech-medier. Blandt andet PC World.

Tidligere har man kunnet benytte WhatsApp på computeren gennem en webbrowser, men med de nye desktop-apps, behøver man ikke længere tilgå tjenesten via en browser. Det er interessant, fordi Messenger stadig skal tilgås via Facebooks hjemmeside.

Læs også: Brasilien blokerer WhatsApp i 72 timer

WhatsApps store popularitet på smartphone-markedet var grunden til, at Facebook i 2014 gav 22 milliarder dollars for tjenesten.

Til PC fungerer WhatsApp til Windows 8 og opefter, mens man som minimum skal have OSX version 10.9 på sin Mac. Når man har installeret klienten, scanner man en QR-kode på skærmen gennem WhatsApp-appen på ens smartphone. Derefter bliver kontiene synkroniseret, således at du frit kan skifte mellem smartphone- og computerudgaven.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Gert G. Larsen

Hvor "tunge" er de i Danmark?

Jeg hørte også noget om produkterne "Line", "KIK" og "Viber" for nyligt, som nogle "kæmpe store spillere" på beskedmarkedet.

Personligt bruger jeg bare sms og evt. facebookchatten eller Skype hvis det skal være vildt. Jeg har aldrig prøvet de andre der.

Er vi bagud på det område i Danmark, eller er det bare mig?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere