Whatsapp: Israelsk spyware-producent har brugt os til at hacke aktivister

Illustration: 13FTStudio/Bigstock
En israelsk producent af cybervåben har udnyttet en sårbarhed i den krypterede beskedtjeneste Whatsapp til at hacke 1.400 brugere, lyder anklagen fra Whatsapp, som har sagsøgt det israelske firma.

Aktivister, advokater, journalister og diplomater er blandt ofrene i et hackerangreb, hvor det israelske firma NSO Group, som producerer og sælger malware, har udnyttet et hul i den Facebook-ejede beskedtjeneste Whatsapp til at inficere de ramte enheder med sofistikeret spyware.

Det påstår Whatsapp selv, som nu har sagsøgt NSO for angrebet. Det skriver Ars Technica.

Læs også: WhatsApp-hul tillod fjerneksekvering af kode på Android og Ios

Ifølge Whatsapp angreb NSO gennem 11 dage i april og maj i år omkring 1.400 mobiltelefoner tilhørende advokater, journalister, systemkritikere og menneskerettighedsaktivister, diplomater og embedsfolk.

Søgsmålet siger, at NSO brugte et kritisk hul i Whatsapp til at få adgang til de 1.400 enheder, uanset om de havde iOS eller Android som styresystem. Infektionen skete angiveligt ved, at angriberne lavede et videoopkald til ofrene. Enheden blev inficeret uanset om opkaldet blev svaret eller ej.

NSO afviser anklagerne.

Det israelske hacking-firma sælger produkter til militær, efterretningstjenester og politikorps i form af malware, der er beregnet til at infiltrere og åbne mobilenheder fra Apple og Google.

Læs også: Tidligere ansat har forsøgt at sælge malware fra israelsk hacking-firma på det mørke net

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere