Western Digital lancerer harddisk designet specifikt til Raspberry Pi

Ny harddisk med lavere strømforbrug giver Raspberry Pi-brugere adgang til 314 gigabyte lagerplads

Western Digital har netop føjet en ny harddisk, WD PiDrive 314GB, til deres sortiment. En harddisk som er specifikt designet til brug med minicomputeren Raspberry Pi.

»Brugen af Raspberry Pi er vokset med en imponerende hastighed, og har på omkring fire år nået otte millioner enheder. Imidlertid oplever millioner af Raspberry Pi-brugere en begrænsning i forhold til datalagring på medier (SD-kort, harddiske eller cloud), som oprindeligt er designet til andre systemer,« udtaler Dave Chew, chefingeniør for WDLabs, i en pressemeddelelse.

Læs også: Ny Raspberry Pi kommer med indbygget Bluetooth, Wifi og 64-bit processor

WD PiDrive 314GB er baseret på Western Digitals eksisterende 500GB harddiske, men med en række designtilpasninger så den passer til brug med Raspberry Pi. Der er blandt andet foretaget justeringer af drevets magnetiske lagring og elektriske systemer, der er med til at reducere strømforbruget.

Western Digital lover dog i deres pressemeddelelse, at drevet kan opretholde ydelsen og levere data ved sædvanlige USB-hastigheder.

»Med Raspberry Pi 3’s udvidede muligheder, glæder jeg mig til at se, hvilke projekter vores brugere finder på. Western Digitals PiDrive giver vores brugere en specialbygget harddisk-løsning til en lav pris, hvilke skulle hjælpe dem med at udvikle nye innovative og unikke måder at bruge Raspberry Pi på,« lyder det fra Eben Upton, direktør for Raspberry Pi.

WD PiDrive 314GB leveres med en specialudgave af operativsystem værktøj BerryBoot, og har en vejledende pris på 45,81 dollar.

Læs også: Fire alternativer til Raspberry Pi

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (9)

Thomas Jensen

Vil en almindelig SSD-disk ikke fungere lige så godt eller bedre? Prismæssigt er forskellen vel ikke så stor længere.

Nicolas Østergaard

...og endelig! Løsningen med en powered USB hub, og en disk der er kører permanent (ingen spindown) er ikke holdbar i længden.

Jeg har en Raspberry Pi Model B, der har kørt med flere forskellige USB-harddiske. Men i og med at Pi'en ikke kunne levere strøm nok, brugte jeg to forskellige metoder for at få det til at virke.

  1. En USB-harddisk med egen strømforsyning. Den nemmeste metode.

  2. En normal USB-harddisk, hvor jeg købte et splitter-kabel således at strømmen kunne komme et andet sted fra.

Begge diske spinnede selv ned efter behov.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017