Western Digital køber Hitachis harddiskforretning for 22,9 mia.

Western Digital sætter sig nu suverænt på pladsen som den største producent af harddiske, efter selskabet har indgået en aftale om at købe Hitachi Global Storage Technologies for 22,9 milliarder kroner.

Nummer ét opsluger nu nummer tre på listen over verdens største harddiskproducenter, og dermed bliver en ny gigant skabt med en pæn afstand ned til den nærmeste konkurrent. Western Digital har nemlig købt Hitachis harddiskforretning for cirka 22,9 milliarder kroner.

Western Digital er i dag verdens største harddiskproducent målt på antal solgte diske, men har ligget stort set lige med Seagate, som til gengæld hidtil har ført målt på omsætning, fordi Seagate sælger flere diske til datacentre.

Hitachi Global Storage Technologies er lige nu den tredjestørste efterfulgt af Toshiba og Fujitsus fælles harddiskvirksomhed og med Samsung på femtepladsen. Der er derfor også tale om en handel af en type, som skal en tur forbi konkurrencemyndighederne.

Western Digital og Hitachi GST forventer at kunne opnå stordriftfordele inden for blandt andet fælles produktudvikling af nye diskteknologier. Det kan vise sig at være vigtigt, da de konventionelle harddiske også oplever stigende konkurrence fra flashbaserede SSD-diske.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Glenn Dufke

Ja, jeg må indrømme jeg også har skiftet en del Travelstar diske efterhånden.

Nogen der kan svare mig på hvordan Hitachis diske kører i dag? Jeg har med vilje gået i en stor bue uden om dem og holdt mig til Seagate, selvom de ikke just er de billigste på markedt.

just my two cents :)

./Glenn

 • 0
 • 0
#4 Rune Ploug

Har købt min sidste harddisk med plader direkte til en PC eller andet device men regner da med i stedet snart at investere i en latterlig stor NAS i flere TB størrelsen som vi almindelige mennesker jo efter hånden nemt kan købe flere af til husets backup og medieserver. Må da håbe der sker udvikling positiv for kunderne der. Men husets nyeste bærbar har allerede en 256 GB SSD (Samsung sælger nogle fine dog kun OEM modeller) og glæder mig selv til at få en på nutidens dejlige PCI standard 2.0 (express forståes) efter at selv SATA forbindelser på 6 Gbit ikke er hurtige nok til os der ikke kan få hastighed nok. Hvis de så ellers kunne nasse sig sammen til at få 500GB til 1 TB langt nok ned i pris - koster jo som en hel gammel'davs PC hvis man vil over 256GB. Når OCZ, Intel, Samsung m.m. i år eller til næste år er nede i pris nok kan jeg slet ikke se hvor alle bortset fra lavprismarkedet ikke skulle være på SSD'er? Mange der køber nyt snart vil jo alligevel købe en tablet eller noget hvis de ikke har så høje krav. Det jo strengt taget også SSD'er.

Så har vi kun enterprise og backup tilbage til disse herrer - men mindre de har tænkt sig at komme rigtigt ind i SSD kampen... ?

 • 0
 • 0
#5 Lars Tørnes Hansen

Nogen der kan svare mig på hvordan Hitachis diske kører i dag? Jeg har med vilje gået i en stor bue uden om dem og holdt mig til Seagate, selvom de ikke just er de billigste på markedt.

Det er nemt nok, baseret på et uheld ved et privatkunde køb for ca 1/2 år siden via et website, hvor jeg en sen nat trykkede det forkerte sted, så jeg fik købt en Hitachi Deskstar.

Hitachi Deskstar == Deathstar.

Efter under 15 minutter i drift døde den, og det gjorde de næste 2 byttede diske også, hvorefter jeg endelig kunne lade gå handelen tilbage. Ikke at forhandleren var særlig glad for det.

Disclaimer: Overnævnte er mine erfaringer, og for andre kan de virke fint.

Artiklens titel fik mig til at tænke åh-nej, samt et håb om at de bare afliver Hitachis harddiskproduktion, og i stedet bruger produktionsudstyret til at lave flere af deres egne harddiske.

Jeg lader Glenn drage sine egne konklusioner.

 • 0
 • 0
#6 Glenn Dufke

Jeg lader Glenn drage sine egne konklusioner.

Personligt ville jeg ikke turde overlade mine data til en Hitachi disk, specielt fordi jeg har hørt om en del folk med dårlige erfaringer, og nu også dig Lars.

Men med det sagt har jeg også selv haft 2 WD diske der valgte at stå af fra den ene dag til den anden (begge Caviar SE IDE) samt oplevet flere HP desktops og andre notebooks med WD diske der også gav op. Hvad jeg dog har bidt mærke ifb med de dårlige WD diske er at motoren har været defekt.

./Glenn

 • 0
 • 0
#7 Michael Wörffel Intile

Vi har 3 styresystemer (1 Windows Vista og 2 Oracle Solaris). Vistaen har siden 2008 ligget på en Hitachi harddisk uden nogen problemer, Oraclerne ligger på nogle Green Power WD'er og alle data ligger på Seagate. Det er ikke beviste valg, de eneste harddiske vi har haft problemer med var dem fra Seagate (2 stk., jeg ved ikke hvad der skete med dem men vi kunne ikke "se" dem - vi fik nogle nye uden problemer).

 • 0
 • 0
#11 Erik Bruus

Hej. Jeg har de sidste mange år kun kørt med WD diske. Jeg har kun haft problem med 1 som stod af, og det var pga. svigtende blæser-køling. Jeg røg også på IBM´s diske en gang, da de så ud til at virke fint, men det varede ikke længe før alle diskene var døde. Af alle de diske jeg har købt, både privat, og som professionel, har jeg lavet statistik over. Den kommer her.

IBM. købt 15 stk. alle døde. WD. købt 85 stk. ingen problemer. Samsung. 12 stk. 1 stået af. Maxtor. købt 18 stk. 17 stået af. Seagate. købt 35 stk. 4 stået af.

Så jeg er ikke i tvivl, WD er de bedste....endnu.

mvh, Erik

 • 0
 • 0
#13 Erik Bruus

Hej.

Nej jeg tæller ikke den ene disk med, da den sad i et eksternt HD kabinet. Blæseren i dette var stået af, så der var ingen luftgennemstrømning. HD´en var så varm, at det ikke var muligt at holde på den. Mit gæt er ca. 60 - 70 grader. Den var virkelig VARM!. mvh, Erik.

 • 0
 • 0
#14 Claus Futtrup

Alle producenter har hældt noget "skidt" ud på markedet. Jeg har f.eks. købt en Samsung + Seagate til en (hjemme-) NAS. Seagaten var en 11te generation Barracuda (7200.11) og først skulle den flashes da den var leveret ud på markedet med problemer. Den er nu stået af - og jeg har skiftet den ud med en Samsung (da den p.t. kører fint endnu). Samsung diskene kører med lavere strømforbrug, mindre støj, og lavere temperatur. Jeg er godt tilfreds. Da jeg for nylig skulle købe endnu en disk blev det Samsung 2 TB, men ikke nyeste 4G, da de havde problemer iflg. mange kilder på nettet, så jeg købte en 3G (med 4 plader af 500 GB, lidt højere strømforbrug osv). De WD diske jeg har købt er af ekstern USB typen, og kører uproblematisk, men mange rapporterer om at specielt Green modellerne giver problemer i NAS (er ikke beregnet hertil). Jeg gætter på at både Seagate og WD har nogle enterprise diske, som er OK.

 • 0
 • 0
#15 Jesper Lund

Jeg er godt tilfreds. Da jeg for nylig skulle købe endnu en disk blev det Samsung 2 TB, men ikke nyeste 4G, da de havde problemer iflg. mange kilder på nettet, så jeg købte en 3G (med 4 plader af 500 GB, lidt højere strømforbrug osv).

Jeg synes ellers at HD204UI er en lækker disk, selvom jeg nok bedre kan lide WD20EARS (marginalt mindre støj, også tre plader).

Hvis "problemer ifgl mange kilder på nettet" med HD204UI er dette smartctl-relaterede problem (?), er det rettet i en firmware update fra Samsung.

http://sourceforge.net/apps/trac/smartmontools/wiki/SamsungF4EGBadBlocks

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere