Weekenden bliver uden post fra det offentlige

18. februar 2022 kl. 10:4016
Weekenden bliver uden post fra det offentlige
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen/Agnete Schlichtkrull.
Data skal flyttes og myndigheder skal omstille deres systemer, og derfor kan borgere og virksomheder i weekenden ikke sende og modtage Digital Post.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Borgere og virksomheder kan i weekenden op til lanceringen af den nye Digital Post-løsning – der lanceres 21. marts klokken 9:00 – ikke sende og modtage Digital Post.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at de sidste data skal flyttes fra den eksisterende Digital Post-løsning til den nye, der driftes af Netcompany, og myndighederne skal omstille deres systemer. Omstillingsperioden begynder fredag 18. marts klokken 17:00 og slutter mandag 21. marts klokken 9:00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Ekstraregningen er landet: Her er prisen for akut udskydelse af det nye Digital Post 

»Tidsrummet for omstillingsperioden er lagt hen over en weekend af hensyn til borgere og virksomheder, da der i weekender sendes mindre Digital Post fra det offentlige. Derudover er myndighederne varslet, så de har tid til at planlægge deres forsendelser uden om omstillingsperioden. Formentlig er det de færreste borgere og virksomheder, der vil bemærke, at der ikke udsendes eller er mulighed for at besvare beskeder i den pågældende periode, og de vil også i weekenden fortsat kunne logge ind og læse deres gamle Digital Post fra myndighederne,« siger vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen Adam Lebech.

Alle brugere bliver orienterede på brugergrænsefladerne på borger.dk, Virk og e-Boks. Hvis man har modtaget et brev med en frist, der udløber i omstillingsperioden, bliver fristen automatisk forlænget med op til tre dage.

16 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
19. februar 2022 kl. 07:45

Den tager jeg på min kappe, da jeg tastede forkert på min aller første linje:

...med mindre det er noget akut afslyning etc.

"aflysning" er skrevet forkert, men "etc." er rigtig nok, og der passer et svar på en PCR test nok fint ind.

15
18. februar 2022 kl. 21:34

Hverken nemid/mitid eller sundhed(punktum)dk holder weekend.

14
18. februar 2022 kl. 21:00

til mandag, hvis jeg havde fået taget en PCR test (eller lign) om fredagen!

13
18. februar 2022 kl. 17:20

Jep, både overskrift og indledningen indikerer at det er her og nu, det er først nede i selve artiklen at sandheden kommer frem.

Det er klassisk clickbait. Noget et medie som Version2, principielt burde holde sig fra.

12
18. februar 2022 kl. 17:00

Ud fra overskriften kunne man godt få indtryk af at det er denne førstkommende weekend. Det er altså først om en måned :-)

11
18. februar 2022 kl. 15:49

Jamen mange tak, og i lige måde.

10
18. februar 2022 kl. 15:27

Hvis det både er et problem for dig, at blive påmindet om ny post, samt læse et brev i weekenden, og det også er et problem for dig at afmelde påmindelser, samt undlade at læse i weekenden - ja så kan jeg godt se, du ikke er nem at gøre tilfreds. Bare af ren nysgerrighed, hvad gjorde du i gamle dage, før Digital Post?

Som jeg formulerede før, så er weekend et gammelt begreb, og weekend i dag, er ikke nødvendigvis lig med fri. Personligt har jeg intet imod at være fri for at skulle gå udenfor i regnvejret og blæsevejret, men blot være indenfor i varmen og tjekke Digital Post online - også i wekenden.

Det man til gengæld måske kunne ønske, var at der eksisterede en valgmulighed i Digital Post, hvor man som bruger, kunne gå ind og eksempelvis vælge 2 dage i løbet af ugen, hvor man gerne ville være i fred for påmindelser og breve, fordi det var der man personlligt havde fri.

Man behøver slet ikke være selvstændig, for at opleve at mange breve fra det offentlige, kommer lørdag. Men som jeg skrev før, så er der meget stor forskel på, hvornår et brev er sendt og hvornår du modtager det. Der kan gå flere dage - ligesom med fysisk post. Derudover, som jeg også skrev før, så kan brevet være sendt af en computer, uden menneskelig indblanding, og de bliver - blandt andet - sendt når der ikke er mennesker på arbejde.

9
18. februar 2022 kl. 15:09

Jeg synes at min pointe står klart og tydeligt på skrift, så jeg vil nøjes med at ønske dig en god weekend Peter, uanset om du som mig har et par møder. Ingen af dem er dog med det offentlige, så det er et frivilligt valg fra min side.

8
18. februar 2022 kl. 15:05

Hvad der er weekend for dig og andre, som er lig med fri, så er det for mange mange andre, lig med arbejde, og for dem er ordet weekend, blot et gammmelt begreb. For alle de mennesker der - HELDIGVIS - er på arbejde i weekenden, er det dem nok ligeså fint at få et brev i weekenden, for så kan de læse det der, og ikke når de har fri, der hvor du er på job.

7
18. februar 2022 kl. 14:45

Det kunne jeg gøre, med de problemer det medfører med to virksomheder og en privat boks. Jeg kunne også spille idiot og blive fritaget. Mulighederne er legio.

Men det var slet ikke min pointe. Den var at det er en uskik at vente med at sende posten til weekenden. Der skulle slet ikke komme noget i weekenden. Enhver selvstændig kan bekræfte at de kommer fredag eftermiddag, men mest lørdag formiddag. For du vil vel ikke bilde mig ind at ATP, Feriekonto, SKAT etc. sidder lørdag formiddag og laver dine opgørelser, selv om de er automatiske?

6
18. februar 2022 kl. 14:39

Af nøjagtig samme grund som at din chef ikke ringer til dig i weekenden, eller sender dig en sms om at han:

"... har har sendt dig en "vigtig mail som du skal reagere på, da der kan være tidsfrister der skal overholdes". Men du kan bare læse den på mandag når du møder. God weekend!"

Det er weekend! Send den i det tidsrum hvor man forventes at være på arbejde, med mindre det er høj prioritet. Ligesom på mail. Vi får jo også e-mail og en SMS notifikation lørdag formiddag. Ikke på alle vigtige beskeder underligt nok, men det er en anden sag.

5
18. februar 2022 kl. 14:31

Hvis du ikke bryder dig om, at blive påmindet om at du har modtaget et brev fra en myndighed, og heller ikke bryder dig om at læse selve brevet fra myndigheden, hvorfor afmelder du dig så ikke bare den service det gør du får påmindelserne, OG holder op med at tjekke og læse Digital Post i Weekenden?

Der er jo heller ikke nogen der ringer på din dør fredag eftermiddag, og fortæller dig, at der ligger et nyt brev fra en myndighed i din fysiske brevkasse. Den skal du selv gå ud til vejen for at åbne og tjekke. Og hvis du ikke gider læse breve fra myndighederne i weekenden, så formoder jeg, at du heller ikke går ud og åbner den, før det er mandag igen ...

Jeg kan virkelig ikke se det store problem. Personligt har jeg afmeldt alt, og jeg tjekker Digital post når jeg har lyst til det , nøjagtig som jeg/man altid har gjort med fysisk post, OG jeg har ikke nogen App til at irritere mig.

Og så lige her til sidst. Hvis det er en fysisk person der sender dig et brev, så sender de selvfølgelig når de er på arbejde. Det er dog langt fra ensbetydende med at du modtager selve medelelsen, når de stadig er på arbejde. Jeg har personligt været ude for, at der var gået helt op til 3 dage, fra brevet var sendt, til jeg havde modtaget det. Hvis det derimod er en computer der sender dig et brev, så kan man selvfølgelig argumentere for, om det er hensigtsmæssigt at man tillader systemet at sende i weekenden. Men igen, som jeg skrev før, hvis det er et problem, så afmeld alt og lad vær med at tjekke digital post i weekenden.

4
18. februar 2022 kl. 14:12

Hvorfor pokker skulle systemet bag Digital Post, dog IKKE sende en meddelelse til borgere i weekenden, hvis det er i stand til at gøre?

(Som det er, fordi det modsat Postnord er elektronisk - ligesom normal e-mail er det)

3
18. februar 2022 kl. 13:34

...med mindre det er noget akut afslyning etc.

Enhver selvstændig kender den uskik med at SKAT og lign. sender besked til e-boks fredag eftermiddag, eller allerhelst lørdag formiddag, så man lige kan komme på arbejde i weekenden ved at skulle se hvad det er, eller gå med det i baghovedet til mandag.

Det er sikkert for at man ikke kan få fat i dem imens man er varm, men må vente til mandag. Ellers kan jeg ikke se et argument for at man ikke bare sender beskeden, når den er genereret. For som Gert nævner er det uafhængigt af postvæsenet, og det gælder derfor også at de godt kunne sende det på hverdage, når det var aktuelt.

1
18. februar 2022 kl. 11:18

Selv PorstMord sende ikke post ud i weekenden, hvorfor skal digital post så gøre?