Webshops får længere tid til at implementere 2-faktor-autentifikation

Illustration: Morganka/Bigstock
Det danske webmarked har ikke nået at foretage de nødvendige implementeringer for at leve op til EU-regler om stærk kundeautentifikation, vurderer Finanstilsynet, der også kan oplyse, at markedet får 18 måneder ekstra til at sikre, at reglerne overholdes.

Den 14. september burde e-handel ifølge EU-lov altid kræve 2-faktor-autentifikation i forbindelse med betalinger, men det er markedet slet ikke klar til, oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse, og derfor rykkes deadlinen for implementeringen nu halvandet år ud i fremtiden.

Vurderingen kommer efter, at Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) selv konstaterede, at det var problematisk for online handlen at blive klar, og EBA gav derfor de nationale myndigheder mulighed for at udsætte fristen.

»Finanstilsynet har siden da haft en dialog med repræsentanter fra aktørerne på det danske betalingsmarked. På den baggrund er det Finanstilsynets vurdering, at det ikke vil være muligt at implementere de nye regler fra den 14. september uden vidtrækkende konsekvenser for den danske e-handel,« fremgår det af pressemeddelelsen, som fortsætter:

»Dette skyldes primært, at en lange række forretninger og såkaldte betalingsgateways, der leverer tekniske løsninger til e-butikkerne, ikke har nået at implementere de nye løsninger.«

Finanstilsynet henviser desuden til fortolkning af reglerne fra Den Europæiske Banktilsynsmyndighed EBA fra den 21. juni i år.

Den nye frist i Danmark for implementering af det, der formelt kaldes 'stærk kundeautentifikation' er 14. marts 2021.

For at undgå endnu en udsættelse vil Finanstilsynet nu sammen med aktørerne planlægge en række milepæle frem mod 14. marts 2021 og løbende kontrollere, at kortindløsere og -udstedere overholder implementeringsplanen.

Tilsynets meddelelse slutter med at understrege, at på trods af den forlængede implementeringsperiode vil reglerne fortsat træde i kraft 14. september, da det juridisk vil få betydning, om der er anvendt 2-faktor-autentifikation eller ej i fremtiden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere