Webcam-hacker fanget efter nøgen-afpresning af Miss Teen USA

Illustration: leowolfert/Bigstock
FBI har pågrebet en 19-årig mand for at have installeret spionprogrammer på teenagepigers pc'er og brugt billeder fra deres webcam som afpresning.

Det amerikanske forbundspoliti FBI har anholdt en 19-årig mand, som har benyttet sig af bagdørsprogrammer til blandt andet at forsøge at afpresse Miss Teen USA under trusler om at afsløre billeder taget i hendes soveværelse med webkameraet i hendes bærbare pc. Det skriver Ars Technica.

Den 19-årige benyttede en samling værktøjer, som overordnet går under betegnelsen 'RAT', som giver fjernadgang til inficerede pc'er.

Mens andre typer malware benyttes til eksempelvis at stjæle kreditkortinformationer, så udveksler brugerne i de særlige RAT-forummer i stedet oplysninger om, hvordan værktøjerne kan anvendes til at spionere på deres ofre, som især er unge piger.

Læs også: It-kriminelle afpresser danske børn over webkameraet

Den 19-årige forsøgte at få sit offer til at logge på Skype og smide tøjet under trusler om at offentliggøre nøgenbilleder, men Cassidy Wolf, som er kåret som Miss Teen USA, gik i stedet til FBI.

FBI fandt frem til den 19-årige ved hjælp af kontooplysninger fra den udbyder, som forsynede ham med et DNS-opslag på en dynamisk IP-adresse, og derfra førte Google- og Facebook-søgninger efterforskerne på sporet af manden.

Under efterforskningen fandt FBI desuden flere ofre for den 19-åriges afluring. Efterforskningen viste også flere indlæg af den 19-årige på forummer, hvor han blandt andet skrev om, hvilke webkameraer der kan tændes uden lys eller softwarenotifikationer, så ofret ikke aner uråd.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Markus Bach Vestergaard

Den 19-årige benyttede en samling værktøjer, som overordnet går under betegnelsen 'RAT', som giver fjernadgang til inficerede pc'er.

A remote access tool (a RAT) is a piece of software that allows a remote "operator" to control a system as if he has physical access to that system

sååå værktøjer såsom MSTSC eller PuTTY?
-Kan godt være at RAT har en anden betydning i denne sammenhæng men er det ikke lidt ærgeligt at den gængse lurker får indtryk af at RAT er lig med særlige mystiske værktøjer der bruges til fjernadmin og som oven i købet har "særlige" RAT-fora.

Hvilke tools har manden brugt? noget man må få mere at vide om?
Nå fuck it.. I MÅ åbenbart ikke være klare i mæglet

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder