Webbrowseren Opera får indbygget VPN

4 kommentarer.  Hop til debatten
Det skal fremover være nemmere at værne om sit privatliv, når der surfes på internettet med den norske webbrowser Opera.
21. april 2016 kl. 12:18
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er et år siden, norske Opera opkøbte VPN-tjenesten SurfEasy – den mellemliggende periode er blandt andet blevet brugt på at videreudvikle tjenesten, så den nu er indbygget direkte i udviklerudgaven af Opera-browseren. Det skriver webmediet TechCrunch.

Ud over at VPN-funktionen selvfølgelig kan bruges til at tilgå indhold på for eksempel Netflix’ amerikanske udgave, så er det fra Operas side også tanken, at deres brugere for eksempel kan benytte VPN, når de tilkobler sig nettet via en offentligt tilgængelig wifi-forbindelse.

»Alle har ret til at forblive private, når de er online, hvis det er det, de gerne vil. Ved at indbygge en gratis, ubegrænset VPN-tjeneste i browseren er der hverken brug for yderligere downloads eller udvidelser fra en ukendt tredjepart,« udtaler Operas vicedirektør, Krystian Kolondra.

Operas indbyggede VPN-funktion tildeler brugeren en virtuel IP-adresse, så det bliver sværere at spore, hvor denne befinder sig geografisk. I øjeblikket kan brugerne vælge mellem tre virtuelle placeringer i henholdsvis USA, Canada og Tyskland. Men ifølge Opera vil der komme flere til, når funktionen udrulles i standardudgaven af browseren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modsat den fulde version af SurfEasy så vedrører den indbyggede VPN i Opera selvfølgelig kun den datatrafik, der går via browseren, og ikke anden kommunikation, som computeren måtte have med internettet.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
23. april 2016 kl. 13:40

Er det egentlig ikke bare en gang udvidet Turbo?

1
21. april 2016 kl. 13:26

Den kører jo på Chrome motoren, så det er ca det samme, men indbygget adblocker og VPN, jeg kan godt lide hvor de er på vej hen med de her privacy tiltag :)

Hvis det fortsætter i den retning vil jeg da til at seriøst overveje om Opera skal til at være min nye default browser i stedet for Chrome :)