Webbrowseren Opera får indbygget adblocker - for mere fart

Ved at indbygge blokering af reklamer i browseren kan norske Opera indlæse websider op til 45 procent hurtigere end Google Chrome

Brugere af desktop-versionen af den norske webbrowser Opera kan se frem til helt at slippe for reklamer, når de bevæger sig omkring på internettet. Fremover vil browseren nemlig få indbygget adblocker.

Opera har netop udsendt en udviklerudgave af deres seneste browser, der ifølge dem selv er en af de første browsere med indbygget adblocker.

Opera mener, at netop fordi funktionen ligger i browseren, er den hurtigere i forhold til de gængse adblocker-løsninger til konkurrerende browsere, da den skal bruge mindre tid på at tjekke blokeringslister.

Læs også: Tidligere Mozilla-chef vil betale dig penge for webannoncer

I en sammenlignende hastighedstest mellem Opera med adblocker og Google Chrome med AdBlock Plus-udvidelsen har det norske selskab målt sig selv til at være 45 procent hurtigere til at indlæse websider.

Adblocker-funktionen i Opera vil som standard være slået fra, men kan nemt aktiveres med et enkelt klik. Opera støtter sig op af blokeringslister fra EasyList til at sætte en stopper for såvel reklamer som trackers.

Det står selvfølgelig brugeren frit for at vælge, hvilke websider der skal have lov til at vise reklamer og hvilke der ikke skal. De har samtidig mulighed for løbende at følge, hvor meget der bliver blokeret og hvor meget hurtigere specifikke websider indlæses uden reklamer.

Endnu er funktionen kun tilgængelig i udviklerudgaven af Opera. Hvornår den bliver en del af den bredt distribuerede Opera-browser er ikke oplyst.

Læs også: Google ændrer mening: Adblocker Fast er tilgængelig i butikken igen

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jens loggo

Hvis folk så bare ville bruge adblockere med omtanke, i stedet for at blokere universelt.

På langt de fleste websider, er reklamer intet problem, og det er for åndsvagt at blokere reklamerne, som netop financiere disse sider.

De fleste bruger hverken adblockere af sikkerhedsmæssige grunde, eller fordi reklamerne er forstyrende, men mest på grund af en irrationel frygt for at se reklamer, og endnu være, frygten for at man skulle være interesseret i noget der blev reklameret for.

Det er en selvcentreret og forkælet holdning om, at man fortjener at få alt serveret præcis som man vil have det, uden at skulle give noget igen.

  • 0
  • 0
Deleted User

Problemet er bare at en side som reelt set længe ikke har vist alle de her "Se mig se mig" reklamer med blink og dyt, pludseligt begynder på det og så skal man sidde og efterrationalisere.

JA, det ville være smart hvis man kunne have disse reklamer ligeså stille og så kunne de få lov at være der, men som i så mange af livets andre aspekter er det de få der ødelægger det for de mange.

Jeg bruger en universel adblocker som tager alt, jeg gider ikke skulle sidde og rode i gode og dårlige sider og opdatere lister.

Min adblocker er endda så smart at man selv kan smide links i.

Så jeg har smidt dette link i :

http://static.jyllands-posten.dk/app/data/jp/js/aboverlay/abo.js

Gør man det så kan man stadigvæk læse jp.dk selvom de har lavet et overlay som ellers skulle forhindre mig i at læse deres side :)

  • 0
  • 0
Rune Jensen

...men Opera har ikke released nogen ny version i så lang tid på Linux, at jeg efterhånden har anset den for død på den platform. Opera var også ganske lang tid om overhovedet at release den første version med WebKit til Linux. Så, ja, udmærket idé. Jeg får så bare ikke noget ud af det. Åbenbart...

Operas initiativ på privatlivsfronten sker så iøvrigt samtidig med dette: http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Google-Servo-Perf-Com...

Uhm. Og kan de nu holde det - så har Firefox altså en udmærket adblocker som extention. Jeg brænder for at se, om det har nogen indvirkning på videoer i fuld HD/60FPS, hvor chrome er ganske ferm.

Men ser man på, hvilken browser som alligevel vil vinde (webdesignernes hjerter), så bliver det sgu nok også chrome igen-igen. Ingen af de andre browsere har background-clipping via CSS3, som chrome har. Og en del andre nice ting. Chrome har nu - endelig - også fået fuld smooth scroll i Linux. Godt nok på tide...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere