Webassembly kommer til container-brug på serveren

Webassembly kommer til container-brug på serveren
Illustration: Bigstock/Rost-9.
Browser-assembler kan også bruges til IoT.
22. januar 2021 kl. 10:25
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Webassembly-teknologien er ikke bare til browsere, mener firmaet Wasmer, der står bag containeren med samme navn.

Webassembly er en browserstandard for bytekode og en tilhørende virtuel maskine, som kan afvikles lige godt i alle de fire store browsere. Men teknologien kan altså også anvendes på serversiden.

Wasmer har sendt version ét af sin software på gaden under en open source-licens. En af projektets udviklere beskriver tankerne bag således:

»Ved at udnytte Wasm til software-containere skaber vi universelle binære filer, der fungerer alle steder uden modificering, herunder styresystemer som Linux, Macos, Windows og også webbrowsere. Wasm indkapsler som standard automatisk applikationer i en 'sandkasse,' og beskytter værtsmiljøet mod ondsindet kode, fejl og sårbarheder i softwaren. Wasm byder også et slankt afviklingsmiljø, der gør det muligt for Wasmer-containere at køre steder, hvor Docker-containere er for tunge.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Version 1.0 er moden til produktion, mener udviklerne, og miljøet kan byde på en række muligheder, så som understøttelse af flere compilere, herunder Singlepass, Cranelift og LLVM. Det kan benytte en JIT-compiler, der skaber kode under afvikling og en anden compilermodel, der skriver maskinkode til disk.

IoT-enheder kan også benytte Wasmer, hvor en udgave af miljøet kan komme ned på få hundrede kilobyte.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger