Webassembly kommer til container-brug på serveren

Illustration: Bigstock/Rost-9
Browser-assembler kan også bruges til IoT.

Webassembly-teknologien er ikke bare til browsere, mener firmaet Wasmer, der står bag containeren med samme navn.

Webassembly er en browserstandard for bytekode og en tilhørende virtuel maskine, som kan afvikles lige godt i alle de fire store browsere. Men teknologien kan altså også anvendes på serversiden.

Wasmer har sendt version ét af sin software på gaden under en open source-licens. En af projektets udviklere beskriver tankerne bag således:

»Ved at udnytte Wasm til software-containere skaber vi universelle binære filer, der fungerer alle steder uden modificering, herunder styresystemer som Linux, Macos, Windows og også webbrowsere. Wasm indkapsler som standard automatisk applikationer i en 'sandkasse,' og beskytter værtsmiljøet mod ondsindet kode, fejl og sårbarheder i softwaren. Wasm byder også et slankt afviklingsmiljø, der gør det muligt for Wasmer-containere at køre steder, hvor Docker-containere er for tunge.«

Version 1.0 er moden til produktion, mener udviklerne, og miljøet kan byde på en række muligheder, så som understøttelse af flere compilere, herunder Singlepass, Cranelift og LLVM. Det kan benytte en JIT-compiler, der skaber kode under afvikling og en anden compilermodel, der skriver maskinkode til disk.

IoT-enheder kan også benytte Wasmer, hvor en udgave af miljøet kan komme ned på få hundrede kilobyte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere