Web-tv: Version2 på tryk - 80.000 gange

Tidligt onsdag morgen røg de første 80.000 eksemplarer af Version2 gennem trykpressen i Glostrup. Se 12,3 tons papir blive til Danmarks største it-blad.
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Casper Thomsen

Her på Version2 er vi selvfølgelig meget interesserede i at høre om den oplevelse I læsere har med videoklippet, der er lidt af et pilotprojekt.

Virker det også i din browser? Går det hurtigt nok? Er kvaliteten i orden? Har ovenstående klip overhovedet nogen interesse? Har video i det hele taget nogen interesse?

Kom meget gerne med feedback til redaktionen@version2.dk eller skriv en kommentar her i debatten.

Mvh Casper, Version2

 • 0
 • 0
#2 Ove Andersen

Det er da godt nok en sjat papir, må man sige :D

Men det virker fint ved mig. Bruger Debian og Firefox 1.5, samt flash 9.0 beta.

Men vil tro det ikke virker, hvis man bruger standard flash afspilleren i Linux (Flash 7), så hvis nogen får problemer, så hent Flash 9 beta fra http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=Sho...

Og mht videoklips, er det da altid sjovt med et medie der bruger alternativer til almindelige artikler.

Nogen gange siger et billede jo 1000 ord - Og der er pænt mange billeder i en film ;)

 • 0
 • 0
#3 Daniel Møller

Videokvaliteten er helt ok og den virker også fornuftigt produceret.

Jeg har dog lidt imod den måde medier som f.eks. Comon benytter videoer på, hvor det mange gange blot er nyheder der lige så godt kunne være skrevet som en artikel man vælger at vise som et videoklip istedet (og på Computerworld har man travlt med podcasts, som ofte er produceret efter et lige så generende koncept).

Hvis man skal bruge Videoformatet eller podcasts for den sags skyld (som nu engang er mere tidskrævende for os læsere end en artikel) skal det være fordi mediet tilfører noget ekstra kvalitet som det ville være svært at udtrykke i en artikel eller et stilbillede.

Hvis det skal fungere godt vil jeg yderligere foretrække at de fleste oplysninger der kommer frem i videoen også fremstår af den tilhørende artikel, så man ikke nødvendigvis behøver se videoen for at få noget ud af nyheden.

Håber I finder en mere fornuftig balancegang ang. medievalg end visse af jeres konkurrenter :-)

 • 0
 • 0
#4 Jesper Larsen

Køre Opera 9 på Win2003 server, med seneste version af Flash.

Når flash delen er klar til afspilning, kan den ikke finde ud af at opdatere skærmen. Så når load-indikatoren holder op med at bevæge sig, skal man lige scrolle ned og op igen, før end afspilleren kommer frem. Når man så trykker play, loader den igen, stopper, og det var så det...

Videoklip er en fin ting, men for os der ikke lige har højtallere eller høretelefoner på arbejdet, ville en ordentlig artikel ved siden af være velkommen...

 • 0
 • 0
#6 Ove Andersen

Jesper: Det lyder som om der er et problem med dit flash plugin til Opera.. Prøv evt om du kan hente og afspille det med din stand alone flash afspiller, som du nok også har installeret via dette link: http://kortlink.dk/3avy

Og nice gjort, at det er lavet i flash 7, så folk der f.eks. kører linux og stabilt flash (version 7) også kan bruge det. Efterhånden temmeligt mange sider der ikke kan vises med minde man har flash 8.

 • 0
 • 0
#7 Casper Thomsen

Hej - og tak for jeres feedback.

Vi har testet i Opera 9.02 på Windows XP, og her kører det. Vi hører derfor meget gerne erfaringerne fra andre, der benytter Opera. Jesper - du oplever ikke problemer andre steder, hvor der bruges video via Flash, for eksempel på Youtube?

Angående indholdet så er jeg helt enig med Daniel i, at video selvfølgelig kun skal bruges, hvor det giver mening i forhold til historien. Et pressemøde bliver ikke meget mere spændende af, at man kan se fire mænd bag et bord fortælle om et nyt produkt.

Også tak for input vedrørende tekst-alternativer. I ovenstående klip kan man ikke rigtigt skrive noget tekst til, fordi videoen blot med billeder viser, hvad der ligger bag produktionen af en trykt avis. I andre historier vil vi dog tilstræbe at supplere video med en klassisk artikel, der jo også har sine styrker.

Nu må vi se, om vi så også kan leve op til de principper i praksis. Vi håber i hvert fald på, at I vil komme med lige så konstruktiv kritik til de næste artikler med web-tv, vi lægger på sitet.

 • 0
 • 0
#9 Jakob Bjerre Petersen

Imponerende. Jeg har allerede tilmeldt mig de tre måneder. Regner da også med at skulle betale for et år derefter. Med mindre selvfølgelig jeg ikke syntes om indholdet. :)

Men det tror jeg nu ikke jeg får nogle problemer med at kunne.. :)

Videoen virker fint her..

 • 0
 • 0
#11 Flemming G. Jensen

Nu gik et lige så godt med Version2 - enkel og flot facade, gode og varierede nyheder og seriøs debat.

Jeres papirudgave lover også rigtig godt. Hvor vi trængte til et medie, der behandler IT stoffet på samme seriøse måde, som Ingeniøren behandler det øvrige tekniske stof. Nu bliver mine fredagsaftner virkelige svære: Version2 eller satire på DR2?

Web-TV'et kører sørme også bare derud af, selvom modellen i overallen godt kunne smile lidt mere.

Jamen, så mangler jeg da bare at vinde Version2Quiz'en for at være en lykkelig mand.

Uups, lukket selskab - konkurrencen er kun får de særligt indbudt.

Jeg tager et kik på serverresponset:

HTTP/1.1 200 OK Fri, 17 Nov 2006 13:14:51 GMT Microsoft-IIS/6.0 ASP.NET 2.0.50727

Javel -ja det foreklarer det. God quiz. Det vil være endnu sjovere, hvis vi alle kan få lov til at være med næste gang.

 • 0
 • 0
#12 Jan Keller Catalan

"Javel -ja det foreklarer det. God quiz. Det vil være endnu sjovere, hvis vi alle kan få lov til at være med næste gang. "

Det lader til at dem, som har lavet quizzen, ikke bruger Linux. Dog har det næppe noget med server-responset at gøre, men mere Flash applikationen. Måske du kunne sige noget mere om, hvad du oplever, for det jeg oplever på Linux er en Flash, der virker - men ikke har nogen tekst overhovedet - hvilket ikke indikerer "særligt indbudt", men bare en ikke-alt-for-testet applikation.

Det er dog næppe et udtryk for Version2's generelle holdning.

 • 0
 • 0
#13 Flemming G. Jensen

Web-Tv klippet, der åbenbart er en flash virker fint hos mig i både Firefox 1.5.0.7 og Opera 9.0.2. Det er efterhånden sjældent, at jeg oplever problemer af nævneværdig karakter med flash.

Quizen virker ikke. Jeg får en side op uden tekst og med en sort knap, der bliver rød, når man holder hånden hen over den. Nul fejlmeddelser, nul funktionalitet.

Jeg tager det skam ikke for Version2s generelle holdning, så var der jo ingen grund til at skrive, vel?

Men Version2 har fået leveret et ufærdigt produkt, der ikke er testet ordentligt af producenten og/eller hostingselskabet, selvom det kunne gøres med en mindre indsats.

 • 0
 • 0
#14 Casper Thomsen

Hej Flemming.

På Version2 forsøger vi at holde vores website åbent for alle platforme. Det er folks eget valg, om de vil benytte Windows eller Linux, Firefox eller Explorer.

Derfor har vi haft stor fokus på den del på version2.dk, der er baseret på en open source-platform.

Quizzen er derimod købt som en færdig pakkeløsning ude i byen, og her ser det åbenbart ud til, at der kan være nogle problemer med selve Flash-applikationen i Linux. For nogle virker den fint i Flash 9.02, mens den åbenbart giver problemer for andre, som det fremgår her af debatten.

Jeg har kontaktet leverandøren af quizzen og håber, at de hurtigst muligt vil finde frem til, hvad problemet er.

Vi beklager selvfølgelig, at du og andre endnu ikke har været i stand til at deltage i quizzen.

Mvh Casper, Version2

 • 0
 • 0
#18 Ove Andersen

Hej Flemming,

Jeg har lige prøvet quiz'en nu, og den virker perfekt ved mig? Jeg bruger selv:

Debian Linux Firefox 1.5.0.7 Adobe Flash 9 beta

Og alt virker som det skal i quiz'en for mig.. Så lyder temmeligt mystisk det ikke virker ved dig.

Lyder som om din browser evt. stadigt bruger den gamle flash plugin - kan du evt spille spillet http://piszulu.tv2.dk/ ? Det virker også kun med det nyeste flash installeret.

Check evt http://www.cyscape.com/ - Der står i top billedet hvilken flash version du bruger.

 • 0
 • 0
#19 Casper Thomsen

Hej igen.

Jeg har nu været i kontakt med vores leverandør, og quizzen virker desværre kun i Flash 8 eller nyere udgaver.

Som bekendt eksisterer Flash 8 dog ikke til Linux. Eneste mulighed for Linux-brugere lader til at være - som Ove også foreslår - at benytte beta-udgaven af Flash 9.

Vi beklager selvfølgelig over for de læsere, der er udelukket fra at benytte quizzen.

Mvh Casper

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere