Wauw! Se København i 3D med Google

Google har nu lagt 3D-modeller ind af det meste af København og Frederiksberg, så det er muligt at bevæge sig i en virtuel udgave af hovedstaden i Google Earth og i din webbrowser.

Nu kan du bevæge dig frit rundt i en livagtig 3D-udgave af det meste af København og Frederiksberg i Google Earth og via Googles korttjeneste i din webbrowser.

Google har nemlig lagt 3D-modeller af alle bygninger i den danske hovedstad ind i kortprogrammet, hvor de bliver sat sammen med luftfotos og billeder af bygningernes facader.

Hidtil har Google kun haft todimensionelle luftfotos af København, men Google har kørt rundt i Danmark med dets Streetview-biler, som tager fotos fra gadeplan og scanner omrids af bygninger med laser.

Google har dog ikke kunnet oplyse til Version2, hvor 3D-modellerne og facadefotografierne stammer fra. Google har nemlig endnu ikke aktiveret Streetview-funktionen på den danske udgave af selskabets korttjeneste.

Med de nye 3D-modeller er det muligt at zoome ind og flytte sit synspunkt ned på gadeplan. Derefter kan man bevæge sig mellem bygningerne og se både størrelsesforhold og bygningernes facader.

Billederne er ikke kun fra gadeplan. Man kan således bevæge sig ind i flere baggårde og se bygningerne fra alle sider. Nogle steder er detaljeringsgraden ekstra høj - for eksempel er flere forlystelser i Tivoli tegnet ind i 3D-modellen, ligesom Amalienborg Slotsplads har fået ekstra opmærksomhed.

Google har tidligere lagt 3D-modeller ud af enkelte bygninger rundt om i verden, ligesom brugerne af Google Earth selv kunne bidrage med 3D-modeller. I denne omgang er 3D-modellering kun lanceret for København og Marseille.

3D-udgaverne kan ses enten med den nyeste udgave af Google Earth eller via en webbrowser med Googles plugin.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Steffen Lindemann

Det nye er vel at google har tilføjet 3D modeller. Dem der var der i forvejen var lavet af brugere. F.eks. er råshuset en bruger model og tivoli ikke.

Man kan se forskel ved at der er et navn tilkyttet de bruger lavet modeller, hvis man trykker på dem.

Det er vel også derfor der er få i Århus. Det er i hvertfald min opfattelse.

-Steffen

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere