Waoo og små internetudbydere har de gladeste bredbåndskunder

27. marts 2015 kl. 10:5054
Telenor og TDC Bredbånd ligger langt fra Waoo og de mindre teleudbydere, når det kommer til tilfredsheden med bredbåndsforbindelsens hastighed og stabilitet samt brandloyalitet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De danske bredbåndskunder er gladest hos Waoo og de mindre internetudbydere - både når det kommer til hastigheden på internetforbindelsen, stabiliteten af samme og selve loyaliteten over for internetudbyderen. Det viser rådgivningsvirksomheden Loyalty Groups brancheindex for internet.

Undersøgelsen har kortlagt 2.800 danske privatkunders loyalitet over for deres internetudbyder. BrancheIndex Internet 2015-undersøgelsen kigger på alle udbydere af faste internetforbindelser, og dermed ikke mobile bredbåndsløsninger.

Scoren for internetudbyderne er beregnet på baggrund af en svarskala fra 1-7 som herefter er udregnet til indeks 0-100. Når det kommer til spørgsmålet om tilfredshed med internetudbyderne scorer Waoo 84, mindre internetudbydere, som en samlet kategori, 75 og Stofa 73. Gennemsnittet er på 68, og i bunden ligger TDC Bredbånd og Telenor Bredbånd.

For stabilitet er billedet nogenlunde det samme for topplaceringerne. Waoo topper listen med 80, mindre internetudbydere 73, gennemsnittet er på 70, mens bundplaceringen indtages af Stofa og Telia. Noget kunne altså tyde på, at internetkunderne er glade for internethastigheden fra Stofa, men at der er problemer med stabiliteten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan se alle tallene fra undersøgelsen her.

54 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
32
31. marts 2015 kl. 13:29

Jeg syntes der er værd at bemærke at løsningerne tilsyneladende er forskellige indenfor Waoo (Vel egentligt Fibia nu) samarbejdet og jeg igennem mine 2 år som kunde heldigvis ikke kan genkende ovenstående. Jeg startede med en offentlig IP som var dynamisk og har nu en fast IP . Jeg er aldrig tvundet igennem en eller anden central NAT løsning.

Jeg bor i SEAS-NVE området og på fiber boksen står der PacketFront.

19
30. marts 2015 kl. 13:28

Jeg er personligt meget glad for den Waoo løsning jeg har. Har en fast offentlig IP (godtnok imod lidt merbetaling) som jeg så selv står for beskyttelsen af via min egen firewall. Waoo leverer super service og skiftede både udstyr og troubleshootede meget hurtigt den ene gang der var udfordringer.

Jeg oplever at udstyret er stabilt og selve forbindelsen hurtig og ganske rimelig i pris. jeg kan sagtens leve med deres fordeling af ethernet porte (1 til internet, 3 til TV) da jeg uanset hvad skal have flere switche stående til alt det udstyr man får samlet sammen.

Det er uden tvivl en af de bedste udbydere jeg har haft og jeg værdsætter virkeligt at fiberboksen tillader mit udstyr har den offentlige IP.

14
30. marts 2015 kl. 02:11

Før i tiden har vi kørt med TDC, sidenhen har jeg bakset med Stofa og YouSee, og kun inden for den sidste 2 måneders tid har YouSee kunnet munde ud i noget positivt, omend deres priser stadigvæk lige er at presse den lidt.

De har for nylig haft nogle gode tilbud, men det er desværre ikke nok når den derefter gældene pris stadig er noget der blæser taget af huset.

Med Waoo var det sgu noget andet. Tingene koster ikke vildt dyrt, omend TV stadigvæk ikke er det billigste. Man slipper dog ikke for en TV boks (men det burde efterhånden snart være til at løse med alle de IPTV maskiner rundt omkring). I vores lejlighed er der desværre ikke Fiber, så der blev koblet en af deres simple non-wireless rutersystemer på, der blot viderstiller alt til det interne net, således at min TP-LINK ARCHER C5 ruter får den offentlige IP addresse jeg kan benytte til at tilgå mit hjemmenetværk udefra med. Ingen problemer der. Et enkelt problem var dog at den TV boks vi modtog ikke var koblet op på deres system. Jeg ringede derind, og spurgte ind til problemet. Det viste sig så at nogen havde været lidt for hurtige, og at MAC addressen fra deres TV boks endnu ikke var gået igennem i deres system (denne skal nemlig kobles direkte på deres "modem", og altså ikke igennem en intern ruter). Der gik en halv time, og så var alt oppe at kører, en flot 67/67 forbindelse når man betale for 60/60. Throughput vs Goodput, som alt skal være. Skøn service, og alt i alt leverer de den vare man betaler for, så alt er som at forvente.

Så kan det da ikke undre nogen at resultaterne ser sådan ud. Omend det omtalte TV boks problem selvfølgelig ikke er noget der bør ses igennem fingre med, da det klart er alt andet end professionelt at skidtet ikke blot virker.

30
31. marts 2015 kl. 10:47

Jeg kan sådan set kun sige, at Waoo fiber blev installeret, og det har faktisk bare kørt i snart 3.5 år nu uden problemer. Efter 10 års hiv og slid med TDC med at få ADSL på adressen, som en overgang blev en halvt fungerende 512/128 forbindelse, løste Waoo problemet fuldstændig i ét enkelt hug med en 30/30 forbindelse, som siden blev opgraderet til 50/50.

Deres TV del har været lidt bøvlet, bl.a. pga. en fjernbetjening, der er slet ikke pensionist venlig, men det er langsomt blevet bedre.

33
31. marts 2015 kl. 13:38

30/30 forbindelse, som siden blev opgraderet til 50/50.

Du kan ikke få mindre :-)

Prøv lige at kontrollere din regning, så du ikke betaler gammel pris. Et andet "fif" eller fifleri som jeg vil kalde det, er at i stedet for at øge hastighed, eller sætte pris ned. SÅ lavet de et nyt produkt til nye kunder, og skumre fløden fra de kunder som er uvidende om denne politik, eller ikke altid lige får brugt tid på det. Eksempel.

DU har mindste produkt som er 15/15, og du betaler 199,-

Et år senere får alle nye kunder 20/20 til 149,-, mens 15/15 er udgået.. Men det har og betaler du stadig for.

36
31. marts 2015 kl. 14:55

Et år senere får alle nye kunder 20/20 til 149,-, mens 15/15 er udgået.. Men det har og betaler du stadig for.

Det skete lige nøjagtigt her i SE/Stofa området.

Havde en 60/60mbit som firmaet betaler 400 kr/måned for.

Opdagede ved et tilfælde så at den var udgået og nu hedder det 90/90 mbit til 333 kr/måned - ringede til dem og de opgraderede mig med det samme. Men det kunne de nu godt have gjort af sig selv.

Har så lige fået skiftet min fiberboks - og "lokkemaden" for at få mig til det, er at jeg så bliver opgraderet til en 150/150 mbit i morgen til samme pris :-)

38
31. marts 2015 kl. 22:20

Opdagede ved et tilfælde så at den var udgået og nu hedder det 90/90 mbit til 333 kr/måned - ringede til dem og de opgraderede mig med det samme. Men det kunne de nu godt have gjort af sig selv.

Sådan opfører alle teleselskaber og ISP'er sig desværre - prøv at tage et kik i TDC's prisliste (http://tdc.dk/element.php?id=23983), der står nogle groteske priser eksempelvis en 2048/256 (K!) forbindelse til 444 kr.

Og den eneste grund til den figurerer i prislisten er da fordi der stadig er nogen der bliver narret.

15
30. marts 2015 kl. 10:19

"TP-LINK ARCHER C5" Mange produkter har problemer når de kobler op mod det Cisco udstyr, der sider bag fiber. Især tildeling af IP kan være et problem, da Cisco er så store at de ikke mener man behøver at følge en standart. Man kan jo bare købe noget Cisco udstyr.

Det viser sig typisk ved at man ikke får en IP når den skal genforhandles. Har noget ældre udstyr som ikke kommer til at virke, da det jo er "ældgamme". Så husk sidste nye firmware.

10
27. marts 2015 kl. 21:55

Waoo kører carrier grade NAT, så de kan sælge indgående traffik som ekstra service. Derudover har de en elendig router, hvor de i firmware har truffet den absurde beslutning, at lukke ned for 3 ud af de 4 LAN-porte, samt kun at understøtte langsom 2,4GHz wlan. I praksis har du derfor 1(!) LAN port og nichts weiter. Så du skal have egen switch/router udenpå, som skal stå og trække for nogle hundrede kroner strøm pr. år.

Sikkerheden hos waoo er også horribel. Default passwords på routerens administrator-bruger og en read-only, passwordløs(!) konto, som ikke kan disables, og som bla. afslører alle DHCP devices IP-adresser på LAN.

17
30. marts 2015 kl. 10:59

Rune Larsen

Hvilket elselskab er det som lever fiberen til waoo?

Lyder meget underlidt!

21
30. marts 2015 kl. 16:08

Hvilket elselskab er det som lever fiberen til waoo?

Fibia/NRGi

Og jeg kan ikke få en dynamisk ip gratis jf:

"Hej Rune.

Tak for din henvendelse.

Vi tilbyder ikke dynamisk IP adresse. Vi tilbyder derimod fast IP adresse, den koster 39,- pr. måned og 99,- i oprettelse."

468 kr/år er da svinedyrt for en IP-adresse. :-(

24
30. marts 2015 kl. 18:08

Det product have de for et halv år siden, spørg efter. public dynamisk IP

Hvis de ikke har det mere, så kan du godt glemme at spille, og bruge mange tjenester. Selv om kan spille så giver deres NAT dig nok 40-60 ms mere latency.

Men ellers lav en god Torrent deling som mange bruger, det lægger deres NAT og alle på det segment ned. Det svare til et helt lovligt DOS angreb.

Der er da snart plads for en ny udbyder eller IP6, det lille selskab, kan ikke huske hvad det heder, som kæmpet lidt med TDC for at få lov til at bruge deres net. Er der ikke snart basis for at det også kan ske med SE, og de andre energiselskabers fiber. De har jo monopol ?

22
30. marts 2015 kl. 16:42

Og jeg kan ikke få en dynamisk ip gratis

Mon ikke du får det, hvis du takker nej til tilbuddet om fast IP?

Jeg kunne forestille mig, at svaret skyldes at en medarbejder har kigget i listen over tillægsydelser uden at kunne finde dynamisk IP der. Men der er vel ikke så mange andre muligheder end enten fast eller dynamisk IP.

25
30. marts 2015 kl. 18:12

"Men 39,- om måneden for fast IP er da vel også til at leve med." Det svare vel til 2 måneders Internet, altså en extra pris på 20%, for at kunne bruge sit net til mere ind facebook og gmail. Gmail kan heller ikke lide denne NAT, da de kan opfatte det som et forsøg på svindel. VPN i en rigtigt tunnel virker heller ikke, da protokollen helt rigtigt opfatter det som der er nogen som pil, rode, rager i ens data. Det synes jeg ikke er rimeligt.

Andre ting som heller ikke virker ordentligt, udover alle server funktioner. Teamspeak, WOT,Meget Point to Point.. bare lige for at nævne få.

Men der er fordel, din router kan ikke tilgåes via telnet, port 23.

28
31. marts 2015 kl. 10:24

Hvis jeg kunne få en fiberforbindelse for 195 kr om måneden, så ville jeg på ingen måde whine over at skulle betale 39 kr for at få fast ip.

Men hvis du betale 200 kr for et mobilnummer, med frit tale og sms. Så vil du vel brokke dig over at du skulle betale 40,- kr extra for at kunne ringe ud ? Eller 2000,- kr hvis du har glemt at printe dine flybiletter. Du mener at gebyrer og afgifter, altid kan forsvares, hvis produktet er billigt nok ?

Prolemmet med den form for NAT Routing som Waoo bruger, er at meget, eller nærmest det meste adgang og brug af nettet IKKE virker, eller virker meget dårligere. I stedet for at lave en meget dårligt lappeløsning skulle de starte med at rule Ip6 ud. Min router er klar.

Det er jo heller ikke meningen at IP som er tildelt gratis, bagefter skal være en kilde for ublu dummebøder. Men kan da godt forstå, at når der ikke er flere IP i puljen så kan det være svært. Men de kan risikere at bliver reguleret, lige som udbyder i USA nu græder over. Selv om løsningen ikke er at tage alle de IP tilbage som blev givet med løs hånd i starten, løsningen er Ip6
At waoo er kommet på nettet så sent, at de kommer ud når der ikke er flere IP4 er bare synd,. men løsningen ligger for IP6, jo hurtigere jo bedre, en eller anden Dansk udbyder skal jo prikker hul på bylden.

Men Rune Larsen, prøv at spørger igen, måske på et andet tidspunkt. Det er ikke alle deres supporter som læser op af et stykke papir. Forklar dem at du ikke kan opdatere din WOW, det virker nemelig heler ikke uden man slår PPP fra..og at spillet hakker og lacker.

Ellers virker BT, den kan proppe alt ned. I sær hvis du påstår du deler noget meget populær, og ikke sætter nogen begrænsninger. Hvis du bliver arrig nok :-(

35
31. marts 2015 kl. 14:52
31
31. marts 2015 kl. 13:21

Hvad kan du ikke få til at virke eller hvad virker dårligere ?

Alt online spil som

 • WOW
 • WOT

Alt Tale som

 • Skype
 • SIP telefoni
 • Teamspeak

Kryptering og VPN Næsten alt, hvor IP og ingen pilend i pakker er den del af sikkerhed.

Alt enhedsadgang

 • Du kan ikke tilgå noget som helst som er koblet op. Som din router

Alt Server adgang.

 • Du kan ikke tilgå noget som helst som er koblet op. Som din NAS's server eller andet.

Streaming TV

Streaming Lyd

Online mail server som. -Gmail -Hotmail

Hvordan noget af det køre nu skal jeg ikke kunne sige, da jeg ved en fejl fik skiftet tilbage til NAT, da jeg fik lavet en anden ændring, have jeg 2-3 ting som drille mig de par dage før jeg opdaget at de havet klumret i det. Nu har jeg så en anden udbyder, så skal ikke kunne sige om det er blevet bedre.

Kom ikke med at sådan noget bruger normale mennesker ikke, det er lige så dødsyg en undskyldning som når den bruges om ikke synkrom båndbrede. Det er ikke alle ting der ikke funger, nogen af tingene fungere bare meget dårligt. Det er jo ikke det man regner med når man køber en ny hurtigere forbindelse.. En øget forsinkelse på 4-10 millisekunder kan mærkes af de fleste dygtige spiller, og her snakker vi om 20-40.

42
1. april 2015 kl. 09:21

Alt online spil som</p>
<ul><li>WOW</li>
<li>WOT</li>
</ul><p>Alt Tale som</p>
<ul><li>Skype</li>
<li>SIP telefoni</li>
<li>Teamspeak</li>
</ul><p>Kryptering og VPN
Næsten alt, hvor IP og ingen pilend i pakker er den del af sikkerhed.</p>
<p>Alt enhedsadgang</p>
<ul><li>Du kan ikke tilgå noget som helst som er koblet op.
Som din router</li>
</ul><p>Alt Server adgang.</p>
<ul><li>Du kan ikke tilgå noget som helst som er koblet op.
Som din NAS's server eller andet.</li>
</ul><p>Streaming TV</p>
<p>Streaming Lyd</p>
<p>Online mail server som.
-Gmail
-Hotmail

Meget skidt kan siges om CGN, men jeg nægter simpelthen at tro at størstedelen af ovenstående ikke virker. Enten så har CGN hos WAOO ikke virket, eller også så har der været noget galt hos dig specifikt. For så mange kunder, som WAOO har på, så var der jo ingen der kunne komme på Internet.

Hvordan noget af det køre nu skal jeg ikke kunne sige, da jeg ved en fejl fik skiftet tilbage til NAT, da jeg fik lavet en anden ændring, have jeg 2-3 ting som drille mig de par dage før jeg opdaget at de havet klumret i det.
Nu har jeg så en anden udbyder, så skal ikke kunne sige om det er blevet bedre.

Ja, du siger det selv. Det må have været noget hos dig.

Kom ikke med at sådan noget bruger normale mennesker ikke, det er lige så dødsyg en undskyldning som når den bruges om ikke synkrom båndbrede.

Nej, hvorfor skulle jeg det. Meget af det du nævner er da netop noget "normale" mennesker burger. Derfor har jeg også svært ved at se at det ikke virker, når din udbyder kører CGN. Det vil jo svare til en ubrugelig Internetforbindelse.

Det er ikke alle ting der ikke funger, nogen af tingene fungere bare meget dårligt. Det er jo ikke det man regner med når man køber en ny hurtigere forbindelse.. En øget forsinkelse på 4-10 millisekunder kan mærkes af de fleste dygtige spiller, og her snakker vi om 20-40.

Jeg har svært ved at se at størstedelen af de ting du nævner skulle virke dårligere over CGN. Det er klart at du nævner nogen ting, hvor public IP nærmest er en forudsætning og ja de vil selvfølgelig virke dårligt.

37
31. marts 2015 kl. 21:14

Arbejder du for en konkurrent?
Alt ovenstående virker fint med CGN. Selvfølgelig kan du ikke have egen server

Nej bruger bare nettet meget, spiller også, her virker CGNM ikke. Hvis du mener noget andet, så er det fordi du er kommet fra TDC ADSL, eller andet ikke fiber.

Hvorfor kan man ikke have sin egen server, mange har da NAS's server stående, med deres lokale data.

Men jeg skriv også at dygtige spiller kan mærke forskel, du spiller måske bare ikke nogen spil hvor du kan mærke det. Bruger også mus med ledning, tape og glasplade. Du ved, for nogen er kun det bedste godt nok. At dø, på grund af LAG koster for meget i tastatur. Kan i den anledning anbefale Logitech G502 mus, men ikke deres G910 tastatur.

43
1. april 2015 kl. 09:25

Hvorfor kan man ikke have sin egen server, mange har da NAS's server stående, med deres lokale data.

Det kan man ikke hvis der køres CGN. Men de fleste udbydere kan man for en lille merpris få public IP og så virker din NAS osv. fint.

Der er mangel på IPv4 addresser. Så udbyderne kan desværre ikke give IP'ere ud til højre og venstre. Det ændrer sig når der flyttes helt over på IPv6, men det er desværre noget ude i horisonten....

95% af brugerne har ingen problemer med CGN og får det heller ikke. De ved sikkert heller ikke hvad "public IP" er...

49
13. april 2015 kl. 11:07

De ved sikkert heller ikke hvad "public IP" er

Nej men TDC deler fast IP ud til 85 årige gamle damme, når de bestiller. Så de må have nok, eller så er det bare en god forretning at der er for få adr. Hvis de, da de jo har fået leveret dem gratis i tiders morgen. Hvis de så skulle levere dem gratis, hvis man bad om det. Så fik de hurtigt lavet IP6, for så var det ikke en god forretning mere.

TDC betalet uden at blinke pengene for 1.5 retur, sammen med alle de andre extra service de mente en 85 årige har brug for. Som TV på DORO telefonen. Hvor mange andre malker TDC på samme måde ?

52
13. april 2015 kl. 12:10

Nej men TDC deler fast IP ud til 85 årige gamle damme, når de bestiller.

TDC har >masser< af offentlige IP-addresser. De har fået tildelt i spandevis i sin tid, hvor det ikke var et problem. Men reglerne er nu engang sådan at RIPE ikke sådan uden videre kan kræve dem tilbage til puljen til uddeling hos andre udbydere (Desværre). Så TDC kan gøre lige nøjagtigt hvad de vil med deres IPv4 addresser om vi kan lide det eller ej....

54
13. april 2015 kl. 14:27

Angående IP adresser: IPv4 adresser handles for omkring 10 USD stykket. Sammenlignet med alle de andre udgifter der er ved en oprettelse, så er det ikke så galt. Man skal bare sørge for at udnytte dem effektivt.

Vi har fravalgt CGN og ikke kun fordi det giver en dårligere kundeoplevelse. Det kan simpelthen ikke betale sig i forhold til at købe IP adresser.

47
13. april 2015 kl. 00:50

Produktet du skal bede om heder "S-Dynamisk IP - Offentlig", du skal også bede dem om ikke at route men bridge dig.

@ Jens Jönsson Ja du er enten betalt af Cisco, du spiller ikke rigtigt, eller så er en tekniker som sider og ser på nogen tal, som påstår at det er ligeså godt som det gamle, mens alle bruger mener noget andet. Sådan nogen, sider der mange af rundt omkring, også i ikke tekniske stillinger. Vi andre der prøver at få tingene til at virke, kæmper mod dem dagligt.

Men du skal have tak, de sidst 2-3 uger har jeg ikke kunne spilet ordentligt, spil hacker, og lakker, har pillet og rodet med grafik driver, for der var også komme en ny sådan i mellemtiden. Men har så lige fundet ud af at stofa har flyttet mig over på deres LORT af NAT, igen selv om jeg står til at skulle have offentligt IP. Men stofa har jeg opgivet, større spaser af en ISP har jeg aldrig oplevet. De bruge desvære også udstyr der viser dette, cisco som kun er kompatibel med cisco. Men det skal vel bruges, så informationer kan sendes direkte til NSA.

Hvis nogen skulle have misforstået noget. Ja jeg synes at Stofa er amatøren. Samt forstår ikke at hele bestyrelse, og direktion ikke er fyret. Men SE betaler åbenbart gerne, det er jo også AFP de bruger.

Nå så skal have fat i dem i morgen, og bede dem om at få det jeg har bedt om, så man kan spille igen. Det tager nok kun 2-3 uger.

51
13. april 2015 kl. 12:07

@ Jens Jönsson
Ja du er enten betalt af Cisco, du spiller ikke rigtigt, eller så er en tekniker som sider og ser på nogen tal, som påstår at det er ligeså godt som det gamle, mens alle bruger mener noget andet. Sådan nogen, sider der mange af rundt omkring, også i ikke tekniske stillinger. Vi andre der prøver at få tingene til at virke, kæmper mod dem dagligt.

Jo, selvfølgelig Bent. Du har da lige svaret på alt :-)

85% eller mere af fejl hos Internetkunder sker på deres eget udstyr. Det kan da ikke udelukkes at WAOO har implementeret en dårlig løsning, men jeg tvivler. Det er jo trods alt ikke en helt lille bolsjebiks længere...

Jeg kender til rigtigt mange der spiller over nettet også på CGN forbindelser og de oplever ingen problemer....

46
3. april 2015 kl. 20:45

Noget ude i horisonten er vist desværre en underdrivelse - nu har man i næsten 20 år proklameret "nu kommer IPv6 snart", men desværre synes jeg at horisonten bliver ved med at fortone sig i tågeslør.</p>
<p>Jeg er bange for at der går rigtig, rigtig mange år før IPv6 er en realitet.

IPv6 stormer faktisk frem for tiden. Ikke så meget i Danmark hvor vi er hæmmet af at nogle få store aktører slet ikke er med på vognen. Men i USA sker der en hel del.

T-Mobile USA Crosses 50% IPv6 Deployment, Verizon Wireless 65%, AT&T 38%: http://www.internetsociety.org/deploy360/blog/2015/02/t-mobile-usa-crosses-50-ipv6-deployment-verizon-wireless-65-att-38/

XS4ALL in the Netherlands is now at almost 60%, Telenet grew to 56%, Comcast is nearing 36%, AT&T has jumped to 38%, and Time Warner Cable continues on a nice trend line at 14%

Akamai har tæt på 1 million IPv6 hits per sekund: http://www.akamai.com/ipv6

Google har mere end 5% IPv6 trafik nu: http://www.google.com/intl/en/ipv6/statistics.html

USA og Tyskland har 14% IPv6 adobtion ifølge Google - Danmark har 0,19% :-(

48
13. april 2015 kl. 01:00

Baldur Norddahl Har du mulighed for på et tidspunkt, at bede om at få adgang til SE fiber. Som bruges af Stofa nu. Eller hvad skal der til for at de kommer ind under samme regler som TDC har med fiber.
Ser at SE/Stofa tager en fiber afgift. Hvis det er rigtigt må du jo kunne få lov til at tilgå fiber for denne afgift ?

Der er brugt for konkurrence også på ikke TDC eget fiber. Når du fiber er købt og lagt ned af SE, så har alle vel mulighed for at få adgang ? Eller skal vi have fat i vores politiker ?

50
13. april 2015 kl. 12:05

Baldur Norddahl
Har du mulighed for på et tidspunkt, at bede om at få adgang til SE fiber. Som bruges af Stofa nu. Eller hvad skal der til for at de kommer ind under samme regler som TDC har med fiber.

Det har han ikke. SE har ikke åbnet deres fibernet for andre udbydere, når det gælder fiber til private. Det er muligt at de gør det på et tidspunkt, men pt. har de ingen planer om at gøre det.

Ser at SE/Stofa tager en fiber afgift. Hvis det er rigtigt må du jo kunne få lov til at tilgå fiber for denne afgift ?

Er fiberafgiften ikke, hvis SE/Stofa leverer på TDC's fibernet (DONG) ?

Der er brugt for konkurrence også på ikke TDC eget fiber. Når du fiber er købt og lagt ned af SE, så har alle vel mulighed for at få adgang ? Eller skal vi have fat i vores politiker ?

Enig, men politikerne har ikke en skid at skulle have sagt i den sag...

26
30. marts 2015 kl. 18:24

De er da billigere end Yousee. De tager hele 49 kr for en fast ip, som ikke er garanteret fast alligevel. Deres dynamiske ip ændrer sig med nogle års mellemrum - måske - og hvis den gør, så ville den faste også gøre det.

11
27. marts 2015 kl. 22:25

Det lyder ikke som min router det der.

I hvert fald ikke den del med at lukke for portene.

Jeg har en switch fordi jeg har flere gigabit enheder end den understøtter, men jeg bruger en af portene til uplink til min switch og så en af de andre til min stue-pc som står der hvor routeren er placeret i huset.

Da jeg havde telenor endte jeg med at købe en Fritz boks som erstatning for den notorisk ustabile lorte Zyxel boks som de sendte med.

Den kunne konfigureres til at virke med Telenor.

Gad vide hvilket format der kommer ud af den boks som de satte på væggen som konverterer lys til lan har.

Gad vide om man kan tage de fibre der er og helt bypasse deres tilgin boks og smide det direkte ind i en switch med lys indgang.

Jeg har i forvejen en 802.11AC router som er meget bedre/hurtigere end Tilgin boksen (Eksterne antenner vs interne) så hvis jeg kunne droppe deres 2 bokse som skal have strøm og trække fiberen lige ind i min switch så ville det spare mindst 2 gange strømforbrug på udstyr.

7
27. marts 2015 kl. 18:11

Yousee scorer minus hos mig, da de konstant presser prisen opad

8
27. marts 2015 kl. 18:51

Enig og deres support lader desuden også til at have store huller i den tekniske viden og hver gang de skal undersøge noget de ikke ved, og lover at ringe tilbage med svar, så ringer de konsekvent aldrig tilbage :(

5
27. marts 2015 kl. 16:59

Har skiftet fra SE og Waoo til Stofa i forbindelse med opkøb af Stofa, og har aldrig oplevet en være service, heller ikke ved Telia eller TDC.

-De har altid ekstraordinær travlt, det må være fordi de alt tid lave ged i den, og support kun består af brændslukning.

 • Deres regning er mere fuldt af fejl og forsinkelser, end Telia, og dem troede jeg ikke man kunne slå.
 • Deres kundeservice lover altid at noget virker om 3 timer, selv om de ved det tager 3 dage, og på på grund af deres fejl og styring, så typisk tager 14 dage.
 • De 14 dage, er tiden til at der sker noget, det behøves ikke at være det man har bestilt, det kan også være at de bare lukker ens forbindelse. Eller noget helt vilkårligt 3 ting.
 • At Syd Energi har købt Stofa, og taget alle dårligdomme X3 med ind i deres egen fibernet forstår man ikke. Heller ikke at nogen i toppen, som er beslutningstager i begge selskaber, stadig har deres Job.
 • At le mans vinder Tom Kristensen vil reklamere og forbides med stofa forstår men heller ikke, han arbejder normalt kun sammen med professionelle.
 • De vil ikke modtaget noget på skrift, E mail bliver afvist og man bliver bedt om at ringe, fordi de har travlt.
 • Så ændre man lige noget i hele danmark på en gang, og lægger hele byer ned uden Net og TV.
 • Man kan ikke lige få den gamle aftale med fra Waoo, så nu er man tvunget fra ny IP teknologi over på Kabel. Hvor man mange steder for 3-4 år siden fik at vide at det kunne man bare fjerne, vi køber kun på Ethernet og tilsvarende kabel. Nu skal man så have begge ting for at deres Lort virker.
 • Det er blevet dyre og de kan åbenbart tjene flest penge ved at vise en masse lort fra Viasat, Det er en smag sag hvad man kan lide, men der er en grund til at abonnenter på Satellit får smidt sådan kanaler i hovedet for 100 til 200 kr. om måneden, noget som koster 300-400 ved Stofa.

Hvis ikke mange, ikke have alternativer, så ville Stofa været lukket og slukket for længst. Hvis man ikke har oplevedet det, så tror man ikke på det. Det er den værste support og behandling af kunder jeg nogen sinde har oplevet fra et Firma i Danmark, som ikke er gået konkurs eller befinder sig i register ved klagenævn.

18
30. marts 2015 kl. 12:35

Jeg tror at der desværre er en rimelig forskel i om det er privat eller erhvervs løsninger hos Stofa. Vi har lige automatisk fået flyttet vore opkoblinger over fra privat til erhverv. Resultat er at vi fik bedre service i tilfælde af fejl, højere hastighed og så oveni købet til lidt lavere priser. Hvis der har været spørgsmål har der været prompte og kompetent svar på telefonopkald. Vi betaler f.eks. 269kr. + moms for en 100/100 opkobling, 2 timer reaktion ved fejl, 8 timer hvis de skal ud på matriklen.

De havde ved omlægningen "ved en fejl" fået aktiveret Wifi og router i den nye fiber boks. Jeg ringede 18.30 ind til hotline, han kunne med det samme se at det var galt fordi jeg har fast IP adresse. 5 min efter var Wifi deaktiveret, efter 20 min. var router funktionen deaktiveret.

4
27. marts 2015 kl. 16:37

Mon ikke grunden til at Waoo har så god kritik er at de leverer lynhurtig fiber og ikke "op til"-ADSL eller Coax.

Har selv Waoo og udover at jeg er nødt til at genstarte min tilgin router en gang hver 14 dag da den åbenbart sander til og bliver langsom, så er der ingen problemer og hastigheden er fænomenal.

6
27. marts 2015 kl. 17:07

Har selv Waoo og udover at jeg er nødt til at genstarte min tilgin router en gang hver 14 dag da den åbenbart sander til og bliver langsom, så er der ingen problemer og hastigheden er fænomenal.

Hvis du køre BT, kan du lægge alt ned, prøv at stoppe det hvis du bruger sådan. Også vente 10 minutter, hvis det så køre, er det dette som har lagt forbindelsen ned. BT kan virke som et DOS angreb, bestil af en selv, på en selv.

Hvis det ikke er dette, bed om en af deres nye Enheder, de er mere stabile. Men det kan jo også være dit eget AP/Firewall/Router som er blevet fyldt op i buffer, og lige får lidt luft, når du genstarter.

9
27. marts 2015 kl. 21:36

Hvis det ikke er dette, bed om en af deres nye Enheder, de er mere stabile.
Men det kan jo også være dit eget AP/Firewall/Router som er blevet fyldt op i buffer, og lige får lidt luft, når du genstarter.

Min boks er en Tilgin HG2301 som jeg fik da jeg blev kunde for 4 måneder siden så jeg håber da ikke de har noget nyere og bedre.

Lidt fesent er det for resten at de giver en boks som kun understøtter 802.11N mimo 2X2 hvilket giver en max teoretisk hastighed på 300 Mbit og ingen 5GHz support.

Jeg har 300/300 og kan købe 500/500 og lige snart 1G/1G forbindelse, gad vide om deres boks så skal skiftes eller man må leve med "kun" at have en 300/300 (teoretisk) via Wifi.

Har faktisk overvejet om man skulle købe et elektronisk tænd/sluk ur og så sætte det til at slukke fra 03:00 til 03:01 hver nat.

Sådan et havde jeg på i sin tid da jeg havde Zyxel "modems" , har endnu ikke ejet et Zyxel "modem" som ikke skulle genstartes engang imellem og her tales der om alt lige fra min første ISDN TA og til den boks jeg havde fra Telenor før jeg skiftede.

3
27. marts 2015 kl. 14:21

Jeg har meget gode erfaringer med Waoo gennem Energi Fyn. Nettet er stabilt og hvis jeg foretager en hastighedsmåling, viser den altid at jeg får mere båndbredde end jeg betaler for.

Det bedste er dog at jeg kan bruge min egen router på forbindelsen. Hos mange udbydere er man tvunget til at bruge den router de stiller til rådighed, eller forsøge at omgå den ved at forwarde porte osv. Hos Energi Fyn får man en offentlig IP direkte på sit eget udstyr. Fiberboksen laver ikke andet end at konvertere fibersignalet til ethernet, administrations interface osv. er deaktiveret så der er en angrebsflade mindre. Dejligt simpelt.

Man kan ringe til dem og bede om at få fiberboksen til at fungere som Wi-Fi router, men det er heldigvis frivilligt.

1
27. marts 2015 kl. 11:59

Det er min erfaring at de store selskaber generelt har den dårligste kundeservice hvor kunden skal makke ret eller forsvinde. Oftest er det bare unge studerende o.lign. der sidder og læser op fra flowdiagrammer og som ingen føling eller forstand har med hvad de laver.

2
27. marts 2015 kl. 13:48

Hvad skal man bruge Kundeservice til, hvis deres produkt virker? Jeg ringer da aldrig til Waoo, for min forbindelse og hastighed er altid i top.

Men jeg er da helt enig med dig.