Stofa-opkøb godkendt - Waoo henter gevinst i mere samarbejde

Bredbåndsudbyderen Waoo vil nu se på muligheden for et udvidet samarbejdet med Stofa, efter Stofa nu er blevet købt af energiselskabet SE, som også er medejer af Waoo.

Energiselskabernes bredbåndsselskab Waoo vil nu se på muligheden for et samarbejde med kabeltv- og bredbåndsfirmaet Stofa, efter Stofa er blevet opkøbt af energiselskabet SE.

Læs også: Syd Energi køber Stofa for 1,9 milliarder

SE er nemlig også medejer af Waoo, og det gør det oplagt at se på et udvidet samarbejde, menere Waoo.

»Det er helt klart, at der er nogle store muligheder i et øget samarbejde mellem Waoo, fiberselskaberne og SE-Stofa. Det er stadig for tidligt at sige noget om, hvad resultatet bliver, men Waoo glæder sig til at indgå i forhandlinger om muligheder og fordele ved et øget samarbejde,« udtaler direktør Anders Christjansen fra Waoo ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Ny Stofa-ejer håner TDC's gyldne ADSL-løfter

SE indgik aftale om at købe Stofa for 1,9 milliarder kroner i oktober 2012, og handlen er netop blevet godkendt af Konkurrencestyrelsen.

PRESSEMEDDELELSE:
Waoo! i dialog efter Stofa-afgørelse

Waoo! og selskaberne bag går i forhandling med SE om de muligheder der ligger i, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i dag har godkendt SE’s køb af Stofa.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i dag godkendt SE’s køb af Stofa. SE er et af de 13 energiselskaber, som ejer Waoo!.

”Jeg er glad for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse på både kundernes og fiberselskabernes vegne. Det er den rigtige vej at gå, hvis der skal skabes et reelt alternativ på det danske marked. Waoo! har allerede skabt markante resultater for sine ejere. Med etableringen af Waoo! har energiselskaberne kunne vækste fiberforretningen ganske betydeligt. Med Waoo! er det lykkedes os at opnå såvel kundevækst som markant forbedret produktindtjening, fordi vores omkostninger er blevet bragt ned. Det betyder, at mange flere kunder i dag har et alternativ til de langsomme forbindelser, de ellers kunne få,” siger Kim Frimer, der er bestyrelsesformand for Waoo! og administrerende direktør i Verdo

I perioden fra 2010, hvor Waoo! startede markedsføringen, til den nyeste opgørelse fra december 2012, er antallet af aktive kunder steget fra 135.000 fra 250.000, og energiselskaberne har i dag rullet fiber ud i et område, som dækker ca. en tredjedel af de danske husstande.
”Det er helt klart, at der er nogle store muligheder i et øget samarbejde mellem Waoo!, fiberselskaberne og SE-Stofa. Det er stadigvæk alt for tidligt at sige nået om, hvad resultatet bliver, men Waoo! glæder sig til at indgå i forhandlinger om muligheder og fordelene ved et øget samarbejde,” siger Waoo!’s administrerende direktør Anders Christjansen.

Waoo! har siden lanceringen positioneret sig som et stærkt selskab, der tager kundernes side på centrale områder, som eksempelvis at få en fair og gennemskuelig markedsføring af bredbåndshastigheder og mere frit valg på tv-området. Og det blevet sidste år dokumenteret, at Waoo!-kunderne faktisk er de mest tilfredse blandt samtlige internetudbydere i Danmark. Det var konklusionen i en uafhængig analyse af Loyalty Group baseret på svar fra 3.000 panelmedlemmer.

Medhensyn til at nå en aftale om et øget samarbejde mellem Waoo!, fiberselskaberne og SE-Stofa er forventningen fra Waoo!, at det kan komme til at tage nogle måneder at drøfte samarbejdsmulighederne grundigt igennem.

”Vores bedste skøn er, at der vil foreligge en overordnet ramme for et samarbejde efter sommerferien,” siger Kim Frimer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ulrik Pedersen

Det vil helt afgjort gøre WAOO's tv-produkt mere eftertragtet hvis det med Stofa aftalen pludselig kan lade sig gøre at levere Viasat kanaler uden ekstra boks.

Det er vi mange som ser frem til.

  • 2
  • 0
#2 Flemming Jønsson

Det ville bestemt ikke gøre mig noget hvis vi Stofanet-kunder kunne få muligheden for at blive tilsluttet til deres fiber direkte og få synkrone hastigheder til waoo-priser :)

Stofanet (eller den lokale antenneforening) har sidste år gravet fiber ned der går lige forbi mit hus, og der er en samleboks på hjørnet af min grund. Jeg har fint hul igennem med den 50/5 fra Stofanet jeg har lige nu - men jeg bruger stort set ikke kabeltv abonnementet til andet end at det er påkrævet for at jeg kan få Stofanet.

Så hvis jeg regner på hvad jeg giver for at have 50/5 inkl den lille Stofa-pakke svarer det til at jeg betaler 3-4 gange så meget som de Waoo fiberkunder der har en 30/30.

Det ville jeg da gerne lave om på, hvis de ville give mig muligheden. Omvendt er det nok ikke ligefrem i deres interesse at give mig mere båndbredde og fakturere mig mindre - så lidt op ad bakke - men man har vel lov at håbe. Hvis det hjælper på situationen skal jeg gerne købe en WAOO tv-pakke sammen med den synkrone linje - det kan næsten ikke blive dyrere end det jeg giver nu ;-)

  • 0
  • 0
#3 Andreas Bach Aaen

Jeg har Stofanet lagt ind. Orådet jeg bror i bliver gennemgravet med fiber, men netop min vej er sprunget over. Jeg forudser at der sker følgende: 1) Stofa har bedre TV-pakker end Waoo. Mange pensionister mv. i vores område valgte en gratis installation af fibernet fra fordi TV-pakken var for dyr og dårlig. 2) Dem der har stofanet, men som gerne vil have fiber kan godt glemme det. Stofa's 150/5 og DOCSYS kabelmodemsystem vil aldrig kunne give en ordenlig upstreamhastighed. Desuden har jeg dårlige erfaringer med at køre VoIP over stofanet frem for ADSL. Latenstiden svinger simplethen for meget. Faktisk har det fungeret bedre hen over Telias 4G intranet (Ikke internet, da du får en 10.x.x.x adresse).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere