Manden, som bremsede WannaCry, nægter sig skyldig i spredning af malware

I fredags nægtede Marcus Hutchins sig skyldig i at have udviklet og spredt Kronos-malwaren i 2014.

WannaCry-dræberen Marcus Hutchins nægter sig skyldig i spredningen af malware. Det skriver The Register.

I onsdags blev Marcus Hutchins anholdt af FBI under anklage for at være med til at skabe og sprede Kronos-malwaren tilbage i 2014 sammen med en unavngiven sammensvoren. I fredags stod han ret foran dommeren, hvor han erklærede sig 'ikke skyldig', og en kaution på 30.000 dollars blev stillet. Retssagen varede dog for længe til, at han havde mulighed for at nå kautionskontoret, og Marcus Hutchins tilbragte derfor weekenden bag tremmer.

I 2014 skrev Hucthins et blogindlæg under overskriften 'Coding Malware for Fun and Not for Profit (Because that would be illegal)'. Deri beskrev han, hvordan man lavede et 'bootkit' til Windows XP.

»Før du ringer til din venlige FBI-nabo, vil jeg gøre et par ting klart: Det her bootkit er skrevet som et proof of concept, det vil være meget svært at våbengøre (weaponize), og der er ingen version, som kan bruges som våben af kriminelle,« skrev han i blogindlægget.

Det var som sagt ikke muligt for Hutchins at betale kautionen, da kontoret lukkede, inden retssagen var slut, så han tilbragte weekenden bag tremmer. Når han bliver løsladt, hvilket gerne skulle ske i dag, skal han kobles op på en GPS, han har ikke adgang til internettet, og han må ikke have kontakt med den unavngivne sammensvorne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Jönsson

Når han bliver løsladt, hvilket gerne skulle ske i dag, skal han kobles op på en GPS, han har ikke adgang til internettet, og han må ikke have kontakt med den unavngivne sammensvorende.

Har GPS'en ikke adgang til Internet ? Hvordan sender den hans position ? LOL...

  • 0
  • 1
#3 Lasse Mølgaard

Har GPS'en ikke adgang til Internet ? Hvordan sender den hans position ?

Nemt: Har du hørt om et modem? Du ved sådan en tingest der måler hastigheden i enheden "BAUD".

Den skal bare ringe periodisk op til et andet modem som står hos den amerikanske kriminalforsorg og sige noget i stil med: fange nummer 1234567 befandt sig kl 12:31:45 på 52" 32.456N, 45" 54.543W. Verfikationsnøgle: ".

Enheden med modem løsningen har kun adgang til telefonnettet og kan helt sikkert sættes op til at den kun KUN ringe til kriminalforsorgens nummer.

Så skulle den udfordring være løst. :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere