Walisisk politi vil scanne 170.000 ansigter til Champions League-finalen

27. april 2017 kl. 10:003
Når Champions League-finalen afholdes i Cardiff, Wales, i begyndelsen af juni, vil politiet massescanne alle, der kommer til byen - også dem, der ikke skal til kamp.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når UEFA Champions League-finalen bliver afholdt i Cardiff, Wales i juni, vil politiet scanne samtlige personer, som ankommer til byen i forbindelse med finalen. Det skriver Engadget.

Kameraer, som er opsat både omkring stadion og den mest benyttede togstation, vil angivelig scanne samtlige ansigter og sammenkøre dem i en i forvejen eksisterende database med over 500.000 personers ansigter. Hvis der så er et match, vil politiet kunne rykke ud, og 'potentielt stoppe hooligans eller terrorister'.

Ved også at registrere ansigter, som ankommer på togstationen, er det heller ikke udelukkende deltagere til fodboldkampen, som vil ende i systemet, men alle, som forvilder sig til Cardiff i en periode før og efter, at finalen afholdes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bekymring for privacy

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at dette har vakt en del bekymring i forhold til de besøgendes privacy. Specielt da der har været beviser på, at politiet i Storbritannien har gemt uskyldige individers ansigter i deres databaser.

Derfor er der naturligvis også en bekymring for, at de kunne være fristet til at gøre dette igen i denne omgang. Dog har Storbritanniens overvågningskommissær, Tony Porter, forsikret mediet Motherboard om, at de vil håndhæve de regler, som gælder for brug af overvågningsudstyr.

Dertil påpeger Engadget, at teknologien ikke nødvendigvis er klar til dette. Det kræver et godt billede af en person, for at man skal være i stand til at sammenligne det med øvrige overvågningsbilleder/mugshots. Og det kan være problematisk, når man skal fange ansigtet blandt tusindvis af besøgende til kampen eller på togstationen.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
28. april 2017 kl. 07:06

Bente Hansen:

Jeg skulle nok bare have holdt mund - min ukritiske sans løb lige af med mig et øjeblik, da der tidligere har været stor interesse for Europol-sagen her i forummet. Skal ikke ske mere...