Når UEFA Champions League-finalen bliver afholdt i Cardiff, Wales i juni, vil politiet scanne samtlige personer, som ankommer til byen i forbindelse med finalen. Det skriver Engadget.
Kameraer, som er opsat både omkring stadion og den mest benyttede togstation, vil angivelig scanne samtlige ansigter og sammenkøre dem i en i forvejen eksisterende database med over 500.000 personers ansigter. Hvis der så er et match, vil politiet kunne rykke ud, og 'potentielt stoppe hooligans eller terrorister'.
Ved også at registrere ansigter, som ankommer på togstationen, er det heller ikke udelukkende deltagere til fodboldkampen, som vil ende i systemet, men alle, som forvilder sig til Cardiff i en periode før og efter, at finalen afholdes.
Bekymring for privacy
Det kommer næppe som nogen overraskelse, at dette har vakt en del bekymring i forhold til de besøgendes privacy. Specielt da der har været beviser på, at politiet i Storbritannien har gemt uskyldige individers ansigter i deres databaser.
Derfor er der naturligvis også en bekymring for, at de kunne være fristet til at gøre dette igen i denne omgang. Dog har Storbritanniens overvågningskommissær, Tony Porter, forsikret mediet Motherboard om, at de vil håndhæve de regler, som gælder for brug af overvågningsudstyr.
Dertil påpeger Engadget, at teknologien ikke nødvendigvis er klar til dette. Det kræver et godt billede af en person, for at man skal være i stand til at sammenligne det med øvrige overvågningsbilleder/mugshots. Og det kan være problematisk, når man skal fange ansigtet blandt tusindvis af besøgende til kampen eller på togstationen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.