Walisisk politi vil scanne 170.000 ansigter til Champions League-finalen

Når Champions League-finalen afholdes i Cardiff, Wales, i begyndelsen af juni, vil politiet massescanne alle, der kommer til byen - også dem, der ikke skal til kamp.

Når UEFA Champions League-finalen bliver afholdt i Cardiff, Wales i juni, vil politiet scanne samtlige personer, som ankommer til byen i forbindelse med finalen. Det skriver Engadget.

Kameraer, som er opsat både omkring stadion og den mest benyttede togstation, vil angivelig scanne samtlige ansigter og sammenkøre dem i en i forvejen eksisterende database med over 500.000 personers ansigter. Hvis der så er et match, vil politiet kunne rykke ud, og 'potentielt stoppe hooligans eller terrorister'.

Ved også at registrere ansigter, som ankommer på togstationen, er det heller ikke udelukkende deltagere til fodboldkampen, som vil ende i systemet, men alle, som forvilder sig til Cardiff i en periode før og efter, at finalen afholdes.

Bekymring for privacy

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at dette har vakt en del bekymring i forhold til de besøgendes privacy. Specielt da der har været beviser på, at politiet i Storbritannien har gemt uskyldige individers ansigter i deres databaser.

Derfor er der naturligvis også en bekymring for, at de kunne være fristet til at gøre dette igen i denne omgang. Dog har Storbritanniens overvågningskommissær, Tony Porter, forsikret mediet Motherboard om, at de vil håndhæve de regler, som gælder for brug af overvågningsudstyr.

Dertil påpeger Engadget, at teknologien ikke nødvendigvis er klar til dette. Det kræver et godt billede af en person, for at man skal være i stand til at sammenligne det med øvrige overvågningsbilleder/mugshots. Og det kan være problematisk, når man skal fange ansigtet blandt tusindvis af besøgende til kampen eller på togstationen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere