W3C godkender webstandard til at indspille foto, lyd og video direkte fra kameraet

Illustration: profit_image/Bigstock
Endelig er HTML Media Capture-specifikationen færdig.

W3C kunne for nylig meddele, at specifikationen HTML Media Capture er lavet til en W3C-anbefaling, det vil sige en officiel webstandard. Arbejdet med specifikationen har været i gang i mange år, og en del browsere til smartphones og for smartmobiler tablets har allerede understøttet den i nogle år.

Det skriver digi.no.

Flere muligheder

HTML Media Capture betyder, at webudviklere i et almindeligt input-element til fil-upload (af file-typen) kan tilføje attributten capture og bruge dette element til at opfange lyd, foto eller video direkte fra mikrofoner eller kameraer, som er knyttet til enheden.

Ved hjælp af capture-værdierne user og environment kan udvikleren (eller brugeren) vælge, om det er kameraet, som er rettet mod brugeren, eller kameraet rettet mod omgivelsene, som skal benyttes. Valget af medietype foretages med accept-parameteren, for eksempel:

accept="video/*"

Men det er også muligt at acceptere flere medietyper:

<input type="file" name="video" accept="video/*,image/*"  capture>

Det er desuden muligt at vise billedet, som hentes fra kameraet, direkte på websiden, uden upload, ved hjælp af JavaScript. Eksempler på, hvordan dette gøres, kan findes i specifikationen.

På denne side demonstreres en del af disse muligheder.

Mobil understøttelse

I modsætning til de fleste andre webteknologier er der ikke nogen af de store browserleverandører, som står bag denne. Forfatterne kommer fra Intel, Nokia og W3C.

Om standardiseringen af HTML Media Capture-specifikationen vil føre til, at flere browsere kommer til at understøtte den, vides foreløbig ikke.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere