VW åbner op for CarPlay og Android Auto i 2015

Verdens største producent af personbiler, Volkswagen, gør det nu muligt at installere Apples CarPlay og Googles Android Auto i sit infotainmentsystem i 2015. Dermed rykker Apple-Google-krigen for alvor ind bag rattet.

Nu slutter verdens største producent af personbiler, Volkswagen, sig til rækken af bilmærker, der vil understøtte Apples CarPlay og Googles Android Auto, skriver det amerikanske techsite The Verge. Det offentliggjorde den store tyske koncern på den indledende dag af teknologimessen CES 2015 i Las Vegas.

Apples CarPlay og Googles Android Auto tager nogle af de features, som smartphone-brugere i dag anvender over på den touchskærm, som findes i flere og flere nye biler. Systemerne integrerer kontaktbøger, telefonopkald, beskeder, musiktjenester, navigation og lignende i enten et iOS-design eller et Android-design, som så kan tilgås enten med talegenkendelse eller knapper på bilens rat. Alt sammen hentet fra den smartphone, som føreren har på sig eller liggende i bilen, og hvor alt personligt indhold er tilgængeligt.

Ifølge Apple og Google er systemerne skabt, fordi nuværende infotainment-systemer til biler er langsomme, har en grim brugerflade og langt fra er brugervenlige. Derfor tager man et velkendt styresystem og integrerer med bilens øvrige software og hardware. En præcis lanceringsdato er ikke på plads endnu for eksempelvis Apples CarPlay, men flere medier skriver, at det formentlig bliver sidst på året i både Europa og USA.

Både CarPlay og Android Auto er åbne for tredjeparts-apps, som eksempelvis den populære musikstreamingstjeneste Spotify. Dertil forventes det, at en række andre tjenester vil blive tilgængelige bag rattet i nær fremtid, herunder forskellige podcast-stadioer og nyhedstjenester.

Volkswagen Group nåede i 2013 op på næsten 10 millioner nyproducerede biler på verdensplan om året, hvilket omfatter mærker som blandt andre Audi, Skoda og Seat. Foruden VW er mærker som Ford, Opel, Kia og flere andre med hos både Apples og Googles liste over firmaer, der kommer til at understøtte infotainment-systemerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

Easy brezy... Der er intet valg af det ene eller det andet... Systemet virker med begge OSer og dynamisk skift burde være ligetil.

Det er bare et screenshare fra telefonen til bilskærmen og en dataforbindelse af fx musikdata.

  • 0
  • 0
Jakob Damkjær

Windows strategi var at være bilens OS... Det endte ikke så godt for dem... Og de er ikke rigtigt kommet ind i kampen efter Ford dumpede dem... Google havde også lidt succes med det da Audi annoncerede at deres In car system ville være Android basseret uden CarPlay ... Men det virker ikke som om det endte helt der...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere