VPN-udbyder: Danskerne arbejder mere, når de arbejder hjemmefra

Illustration: ninescene/Bigstock
Danskerne har næsten fordoblet brugen af NordVPN, meddeler sleskabet, der har oplevet en seksdobling af omsætningen de sidste uger.

Hvis man udelukkende kigger på VPN-tid, arbejder danskerne mere, nu hvor vi er hjemmefra. Det skriver VPN-selskabet NordVPN i en pressemeddelelse.

Det er bemærkelsesværdigt, at Italien, der ellers er hårdt ramt af corona, kun har oplevet ti procents stigningen i brugen af NordVPN. Illustration: Pressemateriale

»Danmark, Holland, Belgien og Østrig oplever den mindste opgang i arbejdstid fra otte til ni timer, mens amerikanerne har forlænget deres arbejdsdag med i gennemsnit tre timer efter den øgede mængde hjemmearbejde,« skriver NordVPN.

Helt generelt bruger de europæiske lande mere VPN. Som det fremgår af tabellen til højde, er Danmark en af de lande, der har skruet mest op for forbruget, mens lande som Italien næsten ikke har skruet op.

Italien er da også hårdt ramt af Corona, og Italienerne lukkede i sidste uge ned for 'al ikke-nødvendig produktion'. Det kan, sammen med de andre restriktioner, Italien har nedsat, betyde, at færre arbejder - også hjemmefra.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Knud Larsen

Men det kan jo tolkes som man vil: - Er DK mere tilbøjelig til at bruge VPN imod intet i andre lande? - ER det ikke bare connect tid - ikke arbejdstid? - man skal vel måle datastrøm for at se om det er aktivt? - og man ligesom i virksomheden ikke se om de ter arbejde eller søgning på COVID-19 eller mindre seriøse betts etc. xxx -

 • 2
 • 0
#2 Flemming Froekjaer

Hvad bruger man NordVPN til i forbindelse med arbejde? Eller måler de den til man ikke længere er på NordVPN? Jeg har svært ved at se formålet i en arbejds situation. Jeg bruger VPN, men det er da firmaets eget, eller man kan have en cloud VPN løsning hvor man så har en site 2 site til, men det mener jeg ikke NordVPN tilbyder?

 • 7
 • 0
#4 Kenneth Schack Banner

Ikke fordi jeg vil pege fingre af NordVPN, men hvis en arbejdsplads ikke har egen VPN server og bruger NordVPN i stedet, så må jeg erkende jeg bliver meget bekymret... Virksomheden kan naturligvis have egen VPN server og fortsat køre det igennem NordVPN blot for at beskytte sig mere eller mindre, men at incidere at folk arbejder mere tror jeg er meget forkert.. Tror snarer de henter film til børnene Iøvrigt så er der en tastefejl i underoverskriften ;) sleskabet

 • 5
 • 0
#5 Martin Zacho

man skal vel måle datastrøm for at se om det er aktivt?

Jeg kan arbejde i timer uden at der ryger så meget som en bit via nettet.

Min dagligdag ser dog ofte lidt anderledes ud. Jeg står op som jeg plejer, men efter morgen toilette og morgenmad plejer jeg at gå med hunden inden jeg kører på arbejde. Når jeg arbejder hjemme tager jeg ofte en times tid med dagens emails, før hunni kommer ud. Så kan jeg også bruge gåturen til at forberede dagens gang (pun intended). Frokosten tage lidt længere end normalt, da jeg selv skal lave maden og ikke bare gå i kantine. Eftermiddagen arbejdes der indtil den tid hvor jeg plejer at køre hjem fra arbejdet, så timerne kommer nogenlunde til at passe i den sidste ende. Set udelukkende på den tid jeg er logget på, ser det ud som om jeg er på arbejde længere, men hunderturen og den lidt længere frokostpause trækker den anden vej - og ja, jeg kunne logge af, når jeg ikke sidder fysisk foran computeren, men det gider jeg ikke ;-)

 • 1
 • 0
#9 Povl H. Pedersen

Der er ingen er bruger NordVPN til arbejde. Den bruges til:

 1. Omgå geoblokering
 2. Downloade piratkopier uden sporbarhed

Derudover betyder NordVPN at man IKKE er på sit firmanetværk.

Så mere NordVPN er = flere tvivlsomme/illegale aktiviteter på Internet. Hvis CW regner det som arbejde, så er de vist en helt særlig type arbejdsplads :-)

 • 4
 • 1
#12 Leif Neland

Reelt ved vi ikke om nordvpn ikke er drevet af NSA, så de ikke behøver at aflytte så mange steder, men kan gøre det centralt.

De reklamerer i øvrigt ikke om det, de fleste har brug for VPN til.

"Aflytning af kodeord på åbne netværk" - det har ikke været en trussel i mange år.

Denne video giver en idé om den falske markedsføring af VPN.

https://youtu.be/WVDQEoe6ZWY

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere