VPN-udbyder blæser til kamp mod Netflix: Privacy skal ikke trynes af streamingtjenester

Online privacy skal ikke stoppe ved Netflix, mener VPN-udbyder, der gør klar til kamp mod streamingtjenestens VPN-blokering.

De første VPN-servere er blevet blokeret af Netflix som en del af streamingtjenestens forsøg på at forhindre, at brugere får adgang til andre landes Netflix-indhold. Hos danske CitizenVPN er tre servere - i USA, England og Tyskland - allerede forvist fra Netflix’ domæne.

Men det skal internetbrugere ikke finde sig i, mener VPN-udbyderen NordVPN.

Læs også: Dansk VPN-udbyder: Netflix har blokeret tre af vores servere

'Netflix’ handlinger har potentiale til alvorligt at underminere folks effektive brug af pro-privacy-teknologier som VPN’er,' lyder det blandt andet fra selskabet.

»Privacy skal ikke slutte, hvor Netflix begynder,« forklarer NordVPN’s marketingschef Jodi Myers i en mail til Version2.

Forretningen trumfer brugerrettigheder

NordVPN vil så vidt muligt forsøge at omgå Netflix’ blokering. Kampen handler ikke om Netflix specifikt.

»Men Netflix fokus på at blokere VPN’er har fået os til at se nærmere på deres servicepolitik,« fortæller Jodi Myers.

Læs også: Kommentar: Netflix vil tabe kampen mod VPN med vilje

Som Netflix er bygget op vil en amerikansk kunde have adgang til 6000 film og serietitler, mens en dansker - der betaler mere for tjenesten - har adgang til 2000 titler. Rejser en amerikaner til Danmark, kan personen måske ikke længere se favoritserien.

»Netflix’ politik tjener udelukkende forretningsinteresser hos copyrightindehavere, men ikke rettighederne for internetbrugere verden over,« understreger Jodi Myers.

Principsag

Hvis Netflix’ ‘crackdown’ mod VPN-tjenester verden over tager til, er NordVPN’s strategi klar. Selskabet har en række backup-servere, som er indstillet til at tage over, hvis de nuværende bliver afvist i døren.

»Vi vil blive ved med at overvåge Netflix’ position på området og holde vores kunder informeret«, meddeler Jodi Myers, der samtidig understreger, at selskabets holdning er principiel.

Læs også: PayPal blokerer betalinger til VPN-tjenester

»Vi tror på et frit internet, og vi ønsker at nedbryde digitale grænser og give folk mulighed for at beskytte sig mod online trusler,« skriver hun og fremhæver som eksempel valget i Uganda i februar, hvor magthaver blokerede adgang til sociale medier.

»Kun gennem en VPN havde folk mulighed for at tilslutte sig de sociale netværk og dele deres holdninger,« fastslår Jodi Myers.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Christoffer Buchholz

Bob bob.. lige med netflix er det squtte privacy, men det er et fint buzzword for at få lidt sympati. Til mange andre ting er VPN fint, men ikke lige med Netflix

Jeg forstår din pointe, men praktisk set er VPN ligeså brugbart på netflix.com som på alle andre hjemmesider, og hvis man bruger VPN af sikkerhedsmæssige grunde er det vel en meget god grund til at fortsætte med at gøre det når man besøger netflix.com som ethvert andet domæne.

 • 6
 • 0
#3 Ulrik Asmussen

Så længe distributørerne og producenterne mene at branchen går under uden den nuværende model hvor de er gatekeeper kommer der til at gå lang tid før vi får et frit streaming markede. Eneste grund til at en film som gods of egypt tjener sig hjem er med massiv statsstøtte og at biograferne skal vise den.lige meget hvor dårlig den er

 • 0
 • 0
#4 Jens Holm

Jeg forstår din pointe, men praktisk set er VPN ligeså brugbart på netflix.com som på alle andre hjemmesider, og hvis man bruger VPN af sikkerhedsmæssige grunde er det vel en meget god grund til at fortsætte med at gøre det når man besøger netflix.com som ethvert andet domæne.

Jow jow, men der er ingen grund til, set med Netflix brillen, at VPN'en kommer ud i et andet land. Som jeg husker det, så er f.eks citizenVPN kun blokeret på deres udenlandske servere, dvs. at du godt kan tilgå Netflix fra deres danske servere, og så har man privacy og Netflix..

 • 0
 • 0
#6 Johnnie Hougaard Nielsen

Bob bob.. lige med netflix er det squtte privacy, men det er et fint buzzword for at få lidt sympati. Til mange andre ting er VPN fint, men ikke lige med Netflix

Jeg tror at der findes kombinationer af lande og film hvor myndighederne kunne synes at det var ganske interessant at indkalde seere af "skadelige" film til opdragelse, eller det der er værre.

 • 2
 • 0
#7 Ivo Santos

Var der nogen der sagde Uber!!..

Jeg gætter på at det næste skridt er at den VPN man kobler sig op til er en andens internet forbindelse lidt i stil med uber og airbnb. Sådan et tiltag vil helt sikkert gøre det svært for både Netflix og HBO at standse for VPN trafik, og hvis det ikke er nok, så er der vel også mulighed for at se det man vil via en andens konto via deres internet forbindelse.

 • 0
 • 0
#8 Johnnie Hougaard Nielsen

Jeg gætter på at det næste skridt er at den VPN man kobler sig op til er en andens internet forbindelse lidt i stil med uber og airbnb. Sådan et tiltag vil helt sikkert gøre det svært for både Netflix og HBO at standse for VPN trafik,

En påfaldende geografisk mobilitet kunne nu godt bruges til at ramme meget her. Hvis Netflix virkelig vil kæmpe hårdt for sagen, altså.

og hvis det ikke er nok, så er der vel også mulighed for at se det man vil via en andens konto via deres internet forbindelse.

Det kunne spolere en del af de mønstre, som den enkelte seer kan have glæde af, såsom at kunne fortsætte fra sidste stop, eller få relevante forslag til næste kik.

Men der skal da nok være nogle der gør det til en principsag at finde en vej til at se indhold som er dedikeret til andre lande, koste hvad det vil.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere