Voksende hacker-trussel mod Danmark

Andre stater og statsaktører udgør en stigende fare for det danske land. Cyberangrebene bliver primært brugt som forsvar og for at spionere, mener it-sikkerhedschef.

Der er en voksende trussel for cyberangreb mod Danmark, vurderes det i en ny beretning fra Center for Cybersikkerhed, CFCS, under Forsvarets Efterretningstjeneste. De behandlede sidste år 783 ‘sikkerhedshændelser’. Syv af disse er betegnet som større. 413 viste sig at være falske positiver.

Det skriver Finans.

Cyberangreb er noget af det, der i øjeblikket påvirker flest danske virksomheder, mener it-sikkerhedschef hos CSIS, Peter Kruse.

Læs også: CFCS: Flere danske virksomheder APT-hacket af statsstøttet aktør

Truslen menes primært at komme fra andre stater eller statsstøttede aktører. Mange af disse kan have en interesse i eksempelvis at spionere mod Danmark, men også at benytte angreb som forsvar.

»Nationer opruster på området, fordi de ser andre lande blive hacket. De er gået i offensiv for at kunne angribe hinanden og beskytte sig selv mod angreb,« siger Peter Kruse til Finans.

Han mener, at udviklingen inden for cyberangreb og hacking er gået rigtig stærkt de seneste to år.

Læs også: 100.000 hackerangreb begået af fremmede stater ramte Sverige i 2016

I rapporten fremgår det, at netop cybertruslen er et af de områder, der er højest prioriteret i Forsvarets Efterretningstjeneste, samt at angreb og skadevoldende aktivitet i Danmark er meget sandsynlig.

Læs hele beretningen her

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Gert G. Larsen

Hvad er en hændelse hos dem? Er det stadig bare output fra den der snort-boks som IT&Tele satte op for 5-8 år siden, da de hed GovCert? Der er måske stadig nogle brugere på, og så har man da lidt at rapportere på...

De har også lige udgivet en ny trusselsvurdering, hvor de kommer frem til at Danske virksomheder i højere grad er truet, især af andre landes "cyber"aktiviteter. Vurderingen kommer lige efter Mærsk har været ramt. Okay, det var noget af et krystalkuglekig der!

Undskyld jeg er lidt morgensur. Jeg synes bare det er så tyndt det de kommer med, og jeg kan slet ikke se deres berettigelse. Er de Forsvaret, eller er de vores cyberpoliti, eller er de bare endnu en offentlig myndighed, der ikke helt ved hvad de egentlig har af formål?

  • 2
  • 0
Finn Christensen

..eller er de bare endnu en offentlig myndighed..

Selvfølgelig er de "blot" endnu en af vores offentlige kontorer.. dem her bruger blot blå briller, går med blød hat etc.

Og enhver offentlig instans/kontor/institution med respekt for sig selv udsender det følgende år en "årsrapport" - de afrapporterer, om hvad der hændte sidste år..

Alt stort og småt listes, og følges på vej med velvalgte ord, for at bevilligende overordnede myndighed kan se, at de fortsat er berettiget til deres gode faste løn, materiel og kontorholdsudgifter.

Infotørken her i agurketiden får en journalist til at omskrive udtræk af CFCS årsrapport til glæde for en morgensur Gert... trøst dig, alt er helt normalt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere