VMworld: Integration af Apple, Google og Windows er et konfliktfyldt farvand

Når man integrerer tre ekstremt forskellige applikationsverdener, skal man have en meget neutral medspiller for ikke at skabe konflikt. VMware ser sig selv som denne neutralitet.

WMworld, Barcelona. Hvor vi på førstedagen af VMworld 2016 blev budt velkommen til dagens keynote af en DJ, der var lige frisk nok til dem af os, der har lidt svært ved holde fingeren fra snooze-knappen - har vi i dag fået fornøjelsen af et bluesband.

Lidt overraskende med Sanjay Poonen, der er marketingdirektør for VMware, på saxofon.

Efter spilleriet går Sanjay Poonen på scenen og fortæller - ligesom CEO Pat Gelsinger gjorde det i går - hvor stor betydning den digitale revolution har haft på samfundet, vi lever i.

»Den digitale transformation er ikke til at tage fejl af. Mine børn lærer at trykke og zoome på en skærm, inden de lærer at læse,« siger han begejstret.

For at give os lidt perspektiv giver han videre en masse eksempler på, hvordan vores verden er blevet digitaliseret, og siger:

»Alt kan og vil blive digitaliseret.«

No more, no less!

Workspace one fungerer som Schweiz

Ligesom gårdsdagens keynote tager Sanjay Poonen udgangspunkt i, at det handler om brugernes frihed til at vælge. Og fra leverandørernes side om at kunne kontrollere de valg, som brugerne tager.

»Du har tre verdener, der skal integreres i hinanden: Apple-verdenen, Google-verdenen og Windows-verdenen. Det kræver et land som Schweiz for ikke at skabe en konflikt,« fortæller han.

VMwares svar på denne udfordring er platformen Workspace One, som er møntet på digitale virksomheder, mobile arbejdspladser og bring your own device (BYOD).

Mange organisationer og virksomheder kæmper fortsat med at kunne tilbyde sine ansatte en sikker mobilitetsløsning og anvender stadig forskellige services til forskellige formål. VMware Workspace One angives til at være »en enkel, integreret og mobil platform, som sikkert leverer applikationer til medarbejderne, uanset hvilken enhed de har.«

»Workspace One er i det her tilfælde Schweiz.«

Herefter demonstrerer Sanjay Poonen på forskellige tablets, telefoner og laptops, hvordan de godt 400 forskellige applikationer, der ligger i Workspace one, fungerer på alle platformene. Og vender derefter tilbage til kernemålet:

»Hvis vi kan give kunden enkelhed sammen med it-kontrol, så er vi klar,« slutter han.

Gårdsdagens nyheder

Pressen, der har til huse lige foran scenen, men bag de mange executives, var i går fyldt til randen.

I dag har jeg 11 tomme sæder ved siden af mig. Om det er VIP-middagen i går, der har luget ud blandt pressen, eller om det er sivet ud, at keynoten i bund og grund er en uddybning af alle de mindre nyheder, der kom rundt via pressemedelelser i går, skal jeg ikke gøre mig klog på.

Der kommer en længere præsentation af vSphere, der er blevet opgraderet til vSphere 6.5, hvilket indebærer forbedringer af mere end 100 funktioner, herunder sikkerhedsforbedringer såsom ’Secure Boot,’ der forhindrer manipulation med billeder samt uploading af uautoriserede komponenter i vSphere-miljøer.

Derudover lyder der en stor applaus samt nogle jubelråb, da præsentationen viser, at vSphere i fremtiden kører via HTML5-kode.

Læs hele pressemeddelelsen om vSphere her.

Dansker præsenterer vSan

Ligeledes er vSan opgraderet til version 6.5, der ved at understøtte apps i containers og fysiske workloads vil give besparelser på omkring 50 procent.

Til at præsentere brugen af vSan kommer Søren Vendler fra Coop Danmark.

De to minutter, han har i rampelyset, benytter han til at fortælle, at de i Coop bruger vSan til alt, hvad der kan køre på vSan.

»I Coop har vi 1.300 butikker, der alle kører vSan,« fortæller han - inden han, måske inspireret af i går, også begynder at snakke om teenagebørn.

»Det er nemmere at arbejde med vSan, end det er at opdrage teenagepiger; vSan er ikke forkælet,« forklarer han.

Pengene, de i Coop har sparet ved at benytte sig af vSan, har koncernen brugt på at opgradere alle systemer, så de kører på vSan-servere – det har ifølge Søren Vendler givet en langt mere simpel serverplatform at operere på.

Læs hele pressemeddelelsen om vSan 6.5 her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere