VMwares nye app: Sådan kører du Windows på din iPad

Kør din Windows-desktop virtuelt med ny, gratis iPad-applikation fra VMware.

Det amerikanske virtualiseringsfirma VMware er klar med en ny applikation, View Client for iPad, som giver dig mulighed for at køre en virtuel Windows-desktop på din iPad.

Dermed bliver det i praksis muligt at bruge iPad'en til både almindelig net-surfing i sofaen og som arbejdscomputer med virtualiseret adgang til Windows-miljøet på arbejdspladsen.

For at understøtte især det sidste har VMware sørget for support af Bluetooth-tastaturer eller dok-tilsluttede tastaturer, hvis det bliver for anstrengende at bruge iPad'ens indbyggede software-tastatur til det daglige arbejde.

Understøtter iPad-gestures

Samtidig understøtter View Client flere af de 'gestures', som iPad-ejere kender i forvejen.

Også iPad'ens VGA-connector er understøttet, så View-desktoppen kan blæses op i stort format med en projektor.

View Client er integreret med VMware View 4.6 og er fuldt understøttet over både 3G og wifi.

View Client for iPad kan hentes gratis fra Apples App Store, og applikationen vil løbende blive udvidet og forbedret, oplyser VMware.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Palle Raabjerg

Det fremgår måske ikke helt klart af artiklen, men det skal lige siges at den virtuelle Windows desktop ikke körer direkte på iPad hardwaren. Det ville godt nok have väret ondskab, specielt da iPad processoren ikke er x86 processor. Derfor skulle det meste, hvis ikke hele instruktionssättet, virtualiseres. Dejlig slövt, og batteriet er nok dödt når man endelig har fået startet styresystemet. "View" refererer til at man kobler sig på en VMware instans på en server et sted. Såeh, det er nok mest sammenligneligt med en remote desktop feature. Dermed har Apple heller ikke så meget at klage over. Meget som det var tilfäldet med Opera mini, som jo fortolkede siderne på Opera's server. :)

 • 0
 • 0
#4 Jakob Damkjær

"Dermed bliver det i praksis muligt at bruge iPad'en til både almindelig net-surfing i sofaen og som arbejdscomputer med virtualiseret adgang til Windows-miljøet på arbejdspladsen."

Nok en smule overkill at fyre en virtualiseret windows op på ens arbejde for at opnå noget som kan klares med Safari i ved iOSs egen webbrowser der er ret ok... og hvis det er flash video web browsing som der kryptisk henvises til så er det nok stadig mere praktisk at købe skyfire browseren end at fiske en VMware server virtualiseret windows op af arbejdts tasken.

http://www.skyfire.com/

Findes også til android hvis man har batteriet kært.

 • 0
 • 0
#7 Deleted User

Jo, det er det. Jeg har ikke helt styr på Parallels, men da det ikke er en x86-processor der sidder i iPad'en, kan man næppe afvikle en Windows VM.

Men artiklen springer ret let hen over det faktum at virtualiseringen ikke foregår på iPad'en.

Forøvrigt kan Citrix med Xendesktop og en tilhørende iPad-klient nogenlunde det samme.

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

Ser ikke den store nyhed i det her, man har jo kunne tilgå sin Desktop via Citrix Reciver til både iPAD og iPhone i snart et år nu. Her forbinder man jo så til XenDesktop, som efter min mening også er en langt bedre VDI løsning en VMware View, da XenDesktop er Hypervisor uafhængig og så kan Citrix HDX bruges over WAN og ikke kun LAN som VMware PCoIP.

Se evt. Brian Madden TV, for en anmeldelse af VMware View til iPAD her: http://www.brianmadden.com/blogs/tv/archive/2011/03/10/brian-madden-tv-3...

 • 0
 • 0
#10 Anders Nielsen

Ja, app'en til iPad er en PCoIP klient, som man bruger til at tilgå en virtuel Windows XP/7 i et VMware View miljø. VMware View er pr. bruger markant billigere end XenDesktop. Dertil kommer, at licenserne til View inkluderer licenser til at lave et ubegrænset stort vSphere miljø, altså ligeså mange ESX/ESXi servere som du finder nødvendig for at kunne afvikle det antal virtuelle desktops der indgår i dit View miljø. At VMware View ikke er hypervisor uafhængig er derfor ganske ligegyldigt, da ESXi-hypervisoren, ud over at være inkluderet i View-licensen, er lysår foran øvrige hypervisorer. Så skal det også siges, at PCoIP ikke er LAN-only. Med den nye security server i View 4.6 er PCoIP over WAN absolut også muligt. Hvis man derhjemme vil lege med at tilgå sin Windows eller Mac-maskine fra iPad/Phone/Touch eller Android device kan man bruge det helt gratis produkt Wyse PocketCloud. Klienten fås gratis i app-store eller Android marked, og companion software til pc/mac hentes på www.wyse.com/pocketcloud

 • 0
 • 0
#11 Deleted User

Det med prisen er nu ikke helt korrekt, og med Citrix XenDesktop vil du også få mulighed for at installere alle de XenServer maskiner du vil. Ja ESX er foran XenServer i funktioner, men ikke lysår..

Det kan godt være at VMware nu har fundet ud af at de også skal kryptere trafikken, men det ændre ikke på at de stadig siger offentligt at det KUN er et LAN produkt, da PCoIP ikke kan performe på WAN forbindelser med bare lidt latency.. Der findes rigtig mange test rundt om på nettet der beviser dette, det samme gælder for Microsoft's RemoteFX protocol.

Jeg syntes absolute ikke det er ligegyldig at man er hypervioser uafhængig, for hvis du låser dig fast på en producent, så er du bundte til at følge dem og deres priser.

Det skal ikke forståes sådan at jeg har noget imod VMware, jeg er selv VMware VCP og administrere en større ESX miljø idag. Men de skal holde sig til det de er gode til og der hvor de kommer fra og det er at virtualisere servere, når de bevæger sig om mod brugeren og applikationerne, så fejler de ret kraftigt. Men måske bliver de bedre med tiden, de er bare lysår bagefter Citrix lige nu på VDI og applikations fronten. Microsoft vil nok overhale dem på et tidspunkt, men lige nu anbefaler Microsoft jo osgå kun Citrix til VDI, de har dog også et ret kraftigt partnerskab lige nu.

P.s. Wyse Pocket cloud er ok, men stadig ikke på højde med Citrix Reciver. Hvis man ikke bruger Citrix og vil logge ind fra iPhone eller iPad, så kan Wyse anbefales, men LogMeIn er faktisk bedre, så prøv evt. den også.

 • 0
 • 0
#12 Henrik Mønster

Hej Mads

Disclaimer: Jeg arbejder for VMware :)

Jeg vil ikke starte en holdningskrig mellem VMware og vores konkurrenter, da jeg næppe er 100% objektiv her.

Jeg vil bare lige påtale, at din holdning m.h.t. PCoIP over WAN med højt latency ikke er korrekt. Et eksempel er det lab setup der til VMworld kørte i datacentre mange tusinde km væk med ret højt latency. Men når det så er sagt, så kan der være flere grunde til at man har set et dårligt resultat, som f.eks. når man har pakket det UDP baserede PCoIP ind i en TCP VPN. Hvis du vil diskutere det yderligere, eller se nogle eksempler, så tag fat I os her på kontoret.

M.v.h. Henrik

 • 0
 • 0
#13 Deleted User

Hej Henrik

Det er helt i orden...jeg var selv til VMWorld og så godt nogle eksempler på PCoIP og hvis du tænker på hands-on lab, så var det super godt, men det køre ikke PCoIP til datacenteret i USA. De kørte jo i en såkaldt "Hybrid-cloud" hvor de har største delen af serverne kørende i datacenteret i USA, men så har de også noget lokalt onsite, hvor de pre-loader sessionerne og på den måde opnår en hurtig oprettelse af virtual servere og brugeren logger så ind til disse via RDP eller PCoIP. Hvis du skulle køre PCoIP over en WAN forbindelse, vil det kræve noget WAN optimizing, men så er det selvfølgelig også muligt.

Man kan f.eks. se mere om VMworld hands-on lab her: http://www.youtube.com/watch?v=azC3A063Bms Det er virkelige imponerende den måde de har fået det bygget op på.

/Mads

 • 0
 • 0
#14 Henrik Mønster

Ja, jeg arbejdede på lab delen i USA, København og til PEX for nyligt :)

I USA, tilbage i September, kørte vi fra tre datacentre, et lokalt og to remote datacentre. Og lige nøjagtigt det er et godt eksempel på hvorfor forbindelsesmetoden er ret vigtig. Det var nemlig lige nøjagtigt der, at vi begyndte at bruge security serveren til PCoIP i en tidlig udgave.

I København afviklede vi alt fra østkysten i USA, og havde kun lokale maskiner kørende til at afvikle normale infrastruktur services.

D.v.s. PCoIP over WAN, og RDP (til ens control station VM) lokalt i de remote datacentre.

M.v.h. Henrik

 • 0
 • 0
#15 Anders Nielsen

Mht licenspriser mener jeg da at "listeprisen" for VMware View Premier er $250/user, mens XenDesktop Platinum er $350, men det er naturligvis altid svært at sammenligne pakker / features osv. Jeg synes i øvrigt at jeg har oplevet, at de XenServer-licenser man får med i XenDesktop-pakken kun gælder for 1 år ad gangen, hvilket jeg finder meget mystisk/betænkeligt. Mht applikations-virtualisering synes jeg VMware's ThinApp ser stærkt ud, men der er helt sikkert mange der ser frem til at de frigiver deres Project Horizon "web-interface". Jeg kunne jo også synes at Citrix skulle holde sig til det de er gode til, og derfor lade være med at forsøge operativsystem-virtualisering, men det er for plat :-) Og endelig; Ja, LogMeIn er helt sikkert også supergodt, så der er muligheder nok for at lege med virtuelle desktops derhjemme, uden at skulle have en komplet View/XenDesktop infrastruktur.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere