VMware vil slippe virtuel Hadoop-elefant løs på vSphere

Et nyt open source-projekt skal gøre det muligt at køre Big Data-knusersoftwaren Hadoop i store virtualiserede miljøer.

Apache-projektet Hadoop er godt på vej til at blive standardudgangspunktet, når Big Data skal tackles. Nu vil VMware med et nyt open source-projekt sikre, at Hadoop også kan køre på store virtualiserede miljøer. Det skriver The H Online.

VMwares Serengeti-projekt skal gøre det muligt at afvikle de forskellige varianter af Hadoop på VMwares vSphere-platform. På den måde håber VMware at køre vSphere i stilling som den foretrukne virtualiseringsplatform for Hadoop.

Ud over Serengeti har VMware også annonceret, at selskabet vil frigive kode til selve Hadoop-projektet, som kan understøtte brugen af Hadoop i virtuelle miljøer.

Perspektivet for VMware er, at bedre understøttelse af Hadoop i virtuelle miljøer vil være en vigtig brik i forhold til at køre Hadoop i skyen, og hvis vSphere har den bedste understøttelse af Hadoop i skyen, vil kunderne vælge vSphere som fundament for deres cloud-infrastruktur.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mads Toftum

Virtualiseret Hadoop giver ikke ret meget mening med mindre man af uransagelige årsager insisterer på at betale vmware for at gøre Hadoop langsommere. Hele grundtanken i Hadoop er at sprede workload over flest mulige simple maskiner (storforbrugeren Yahoo har flere tusinde maskiner i et hadoop setup). Langt hen af vejen samme tanke som RAID, bare på maskin niveau. At blande vmware ind i det er blot at spilde ressourcer på at køre selve vmwaren og samtidig hælde store summer ud af vinduet til licenser.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere