VMware lancerer egen OpenStack-software og ny hardware

VMware går nye veje med egen hardware og ved at omfavne open source-værktøjet OpenStack, som ellers typisk bliver brugt med gratis alternativer til VMwares virtualiserings-software.

Nu er open source-softwaren OpenStack blevet så populær, at selv VMware har kastet sig over det og fremover vil tilbyde det til kunderne. Sådan lød en af nyhederne på VMwares årlige konference i USA, ifølge Wall Street Journal.

OpenStack er et værktøj til at styre virtualiserede datacentre, oprindeligt udviklet i et samarbejde mellem Nasa og Rackspace. I dag er OpenStack blevet en populær måde at styre sine virtualiserede servere på, ofte sammen med et gratis alternativ til VMwares betalingssoftware.

Men VMware ser selvfølgelig hellere, at OpenStack-fans også betaler for VMwares produkter, og derfor kan man fremover få en VMware-udgave af OpenStack, der passer til VMwares virtualisering. Direktør for VMware Pat Gelsinger forklarede dog, at langt de fleste VMware-kunder ikke har brug for OpenStack og generelt er ganske ligeglade med det.

Fra open source-puljen har VMware også adopteret containers, som bliver brugt af blandt andet Google til at effektivisere virtualisering i store mængder. VMware vil lancere et produkt, som kombinerer VMware-produkter med container-teknologien. Har man allerede licens til vCloud, bliver det gratis at bruge.

En anden nyhed fra VMware-konferencen var lanceringen af hardware, som rummer alt det, man har brug for af software. Få minutter efter at have tilsluttet den nye boks, der er døbt Evo:Rail, vil man være klar til at køre virtuelle maskiner på sine servere, lød det fra VMware.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Mikael Korsgaard Jensen

VMware lancerer ikke hardware. EVO:Rail er et samarbejde med en række hardware producenter, hvor VMware leverer et framework for en valideret løsning. Uanset hvilken af hardware producenterne man vælger, ruller man løsningen ind i sit datacenter, tilslutter det til netværket, og kører en installations wizard igennem. Efter 15 minutter er løsningen klar til brug.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere