VMware giver Microsoft og Citrix kold skulder

Konkurrencen spidser til på virtualiseringsmarkedet. Microsoft og Citrix er ikke længere blandt hovedsponsorerne på konferencen VMworld efter anklager om ulige udstillingsvilkår.

Virtualisering er gået fra at være en niche domineret af VMware til i dag at være en teknologi, som bruges i de fleste datacentre og er på vej til at blive indført i mange flere. Og den øgede efterspørgsel har tilsyneladende ændret tonen mellem leverandørerne markant.

VMwares årlige konference VMworld har således hidtil været betragtet som neutral grund, hvor andre leverandører også var velkomne til at vise deres teknologi frem.

I år har VMware imidlertid strammet restriktionerne for udstillerne, og det har fået VMwares to største konkurrenter Citrix og Microsoft til at trække sig som sponsorer. Det skriver Network World.

De to firmaer har tidligere været blandt hovedsponsorerne til VMworld, men er i år blot anført som almindelige udstillere. Begge firmaer har også offentligt kritiseret de nye regler fra VMware, som forhindrer de to i at demonstrere deres produkter.

VMware hævder, at restriktionerne blot er standard for alle tilsvarende messer og konferencer inden for it-branchen, men konkurrenter føler alligevel, at VMware har ændret spillereglerne som følge af den skærpede konkurrence.

»Det tåbeligste ved det hele er, at jeg troede, VMware forsøgte at overbevise os om, at VMworld er en konference for hele virtualiseringsbranchen. Det er det tydeligvis ikke,« siger teknisk direktør Simon Crosby fra Citrix til Network World.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans-Michael Varbæk

At de ikke vil battle mod kongen af Virtualisering, dog undrer jeg mig over hvor Parallels er henne i den her sammenhæng da det er et lille så gammelt firma og som jeg betragter større end Microsoft og Citrix, hvis man ser det fra et virtualiserings-perspektiv.

Men det ender nok med at der bliver lavet en ny konference hvor alle kan være med på virtualiseringsdelen.

  • 0
  • 0
#3 Hans-Michael Varbæk

Det var også min tanke i starten og det er det da stadigvæk, men når det er VMware der "hoster" VMworld kan man ikke rigtig tillade at brokke sig.

De kan jo lave lige præcis de regler de har lyst til, også selvom Citrix og især Micro$oft gerne vil mere ind på markedet i nogle af områderne.

Men der er da også andre konferencer hvor de kan stille op med deres virtualisering, eller er VMworld den eneste virtualiseringskonference som må og kan eksistere? Fordi så synes jeg det da er på tide der bliver lavet en hvor der er plads til alle firmaer.

  • 0
  • 0
#4 Flemming Riis

man laver ikke lige en konference , du skal have de store spillere med og de har penge til at lave deres eget som vmware gør.

det har ikke været et problem for de gange for vmware men det viser vel bare at selv vmware mener at MS og company er ved at være rigtige konkurrenter.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere