VMware-chef driller Amazon og Xen efter omfattende servergenstart

Amazon var nødt til at genstarte de fysiske servere, som ligger under EC2-skyen for at opdatere Xen hypervisoren. Det betød nedetid, som kunne være undgået ifølge VMware-chef.

To af de største udbydere af cloud computing, Amazon og Rackspace, var i løbet af weekenden nødt til at genstarte store dele af de fysiske servere for at installere en opdatering til Xen-hypervisoren. Det kunne give et par minutters nedetid for de kunder, som ikke var på to forskellige datacentre, skriver Gigaom.

Ifølge Amazon er det sjældent, at det er nødvendigt med en genstart af de fysiske servere for at opdatere den software, der ligger til grund for EC2, men i dette tilfælde krævede en sikkerhedsopdatering til Xen altså en komplet genstart.

For kunder med virtuelle servere på to forskellige regioner eller availability zoner, havde genstarten ingen indvirkning, men for dem, der blot kørte på en enkelt zone, kunne det betyde nogle minutters nedetid.

Det fik Xen-konkurrenten VMwares cloud-chef Mathew Lodge til at prikke til Amazon og Rackspace ved at påpege, at de ikke understøtter live migrering af virtuelle maskiner på deres sky. Live migrering giver mulighed for at flytte virtuelle maskiner, mens de kører, mellem fysiske servere. Det er en funktion, som VMware har haft i årevis, men som Amazon endnu ikke understøtter ifølge Gigaom.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Søren Grønning

Det er åbenbart Amazons holdning, ikke at understøtte live migrering i deres alm. miljø, for Xen kan helt fint live migrere virtuelle maskiner som VMware. -Om det er lige så effektivt som VMwares løsning ved jeg ikke, men det virker glimrende!

Samtidigt er det klassisk at VMware skal ud og hævde sig over for andre spillere, som ikke benytter deres produkter i en situation som denne. De er ved at være en 'one size fits all' leverandør, som Microsoft, og dette kan tolkes som et eksempel på, at de ikke 'forstår' en konkurrents valg af en konkurrerende, open source teknologi til fordel for deres egen . . .

 • 8
 • 0
#2 Mogens Lysemose

Synes at have hørt at wmware migrering ikke virker hvis hosts ikke kører samme version, netop som ved sikkerhedsopdatering. I hvert fald genstartes wmware hosts af og til med den undskyldning (og andre)... Nogen der kan fylde fakta ind?

 • 2
 • 0
#3 Michael Hansen

Synes at have hørt at wmware migrering ikke virker hvis hosts ikke kører samme version, netop som ved sikkerhedsopdatering.

Det er nu ikke korrekt, det fungerer fint og er netop den anbefalede måde at opgradere på.

I hvert fald genstartes wmware hosts af og til med den undskyldning (og andre)

Jo men hvis alle vms er vmotioned væk fra hosten er det jo ligemeget, det vil ikke have indflydelse på oppetiden af de virtuelle maskiner.

 • 0
 • 0
#5 Milos Game

"nogle minutters nedetid"! Det er sgu hurtigere end min egen maskine. Hvis jeg rammer en Amazon side, der er nede, så prøver jeg igen senere. Ja, der vil være folk der vil prøve konkurrenterne, hvis Amazon er nede, men mit gæt er at folk prøver Amazon igen senere.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere