Visual Studio og Eclipse er udviklernes foretrukne værktøjer

17. august 2017 kl. 13:424
Ingen overraskelse her: Kæmpe-IDE'erne er nummer et og to på hitlisten.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er næppe overraskende, men alligevel: De to kæmper indenfor udviklingsværktøjer, Visual Studio og Eclipse, tager topplaceringerne, når det handler om popularitet blandt udviklerne.

I hvert fald hvis man skal tro august-udgaven af Pypl-indekset, som måler antal søgninger efter værktøjerne udfra data fra Google Trends.

Visual Studio topper altså med 22,4 procent, skarpt efterfulgt af Eclipse på 20,4. Der er et stykke ned til den næste, som er Android Studio med 9,9 procent.

»Det er overraskende hvordan et par IDE'er kan tage omkring halvdelen af populariteten,« siger Pierre Carbonelle fra Pypl til Infoworld. IDE står for integrated development environment, eller integreret udviklingsmiljø på dansk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Visual Studios placering er beregnet uden at lægge Visual Studio Code, Microsofts gratis alternativ til moder-programmet, oven i. Det program ryger lige ud af top 10, med en placering på 11. pladsen på 2,9 procent.

Hele listen ser sådan ud:

  1. Visual Studio 22,4%
  2. Eclipse 20,4%
  3. Android Studio 9,9%
  4. Vim 8,0%
  5. NetBeans 4,8%
  6. IntelliJ 4,7%
  7. Xcode 4,4%
  8. Komodo 4,3%
  9. Sublime Text 3,9%
  10. Xamarin 3,5%
4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
18. august 2017 kl. 10:17

Intellij og Android Studio er mere eller mindre samme IDE (sammen med PyCharm, WebStorm, RubyMine etc). De skulle jo så gerne aggregeres.

Derudover er det jo fjollet at basere det på Google søgninger. Jeg har helt sikkert Googlet Eclipse mere end jeg har Google IntelliJ, men det er primært for at finde løsninger på et problem, det bliver Eclipse ikke mere populært af ;)

3
17. august 2017 kl. 16:57

Jeg bruger Vim+plugins koblet med tmux til alt. Der er syntax highlighting og autocompletion og et ganske ok plugin interface så jeg kan kode i et dusin forskellige programmeringssprog samt forskellige markup og konfigurationsformater. Virkelig lækkert setup hvis man vil investere tiden det tager at lære det.

2
17. august 2017 kl. 16:03

Rådata er baseret på Google Trends. Det betyder, at hvis jeg har mange problemer med min Eclipse, men IntelliJ bare virker, er det Eclipse der optræder højest.

Personligt synes jeg at vim er rigtig dejlig til lidt mindre projekter.

1
17. august 2017 kl. 15:11

Vim højere end NetBeans og IntelliJ ?