Visual Studio går open source med Apache Cordova til alverdens platforme

Microsofts udviklingsmiljø Visual Studio vil indbygge Apache Cordova, som kan bruges til at udvikle apps til for eksempel iOS og Android med åbne web-teknologier.

Open source er ikke længere et fy-ord hos Microsoft, som de senere år omvendt har kastet sig over en del open source-tiltag.

Og i firmaets udviklingsmiljø Visual Studio er en af de store nyheder for fremtiden da også et open source-projekt, nemlig at Apache Cordova bliver integreret i Visual Studio. Det skriver Techcrunch.

Cordova er et værktøj til at bygge applikationer med åbne web-teknologier som HTML, CSS og Javascript, og dermed kan én omgang kodning bruges til alverdens mobile platforme – fra Blackberry og Windows Phone til iOS og Android.

Fremover vil Cordova blive bygget ind i Visual Studio, med mulighed for at bruge alle plugins fra Cordova og for eksempel køre en Android-emulator i Visual Studio. Samtidigt får man også værktøjerne fra Visual Studio og kan kode Typescript og bruge til sin Cordova-app. Typescript er Microsofts bud på en nemmere måde at kode Javascript, hvor Typescript-koden bliver oversat til ren Javascript.

Visual Studio Update 2, som blev præsenteret på Microsofts TechEd-konference i Houston, får også understøttelse for ’universal projects’, som Microsoft har døbt muligheden for at kode til både Windows og Windows Phone på én gang. Senere vil også Xbox-platformen komme med på vognen, så Microsoft altså får samlet firmaets tre primære platforme på samme kodebase.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Andri Oskarsson

Uheldig overtekst. Visual Studio er ikke open-source... Så vidt jeg kan se, handler artiklen om at nu kan man nemmere bruge Visual Studio sammen med et open-source framework som hedder Apache Cordova.

"Ny udgave af Visual Studio understøtter nu Apache Cordova for hybrid-apps" eller noget kunne være bedre :)

  • 11
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere