Visual Studio går open source med Apache Cordova til alverdens platforme

13. maj 2014 kl. 12:512
Microsofts udviklingsmiljø Visual Studio vil indbygge Apache Cordova, som kan bruges til at udvikle apps til for eksempel iOS og Android med åbne web-teknologier.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Open source er ikke længere et fy-ord hos Microsoft, som de senere år omvendt har kastet sig over en del open source-tiltag.

Og i firmaets udviklingsmiljø Visual Studio er en af de store nyheder for fremtiden da også et open source-projekt, nemlig at Apache Cordova bliver integreret i Visual Studio. Det skriver Techcrunch.

Cordova er et værktøj til at bygge applikationer med åbne web-teknologier som HTML, CSS og Javascript, og dermed kan én omgang kodning bruges til alverdens mobile platforme – fra Blackberry og Windows Phone til iOS og Android.

Fremover vil Cordova blive bygget ind i Visual Studio, med mulighed for at bruge alle plugins fra Cordova og for eksempel køre en Android-emulator i Visual Studio. Samtidigt får man også værktøjerne fra Visual Studio og kan kode Typescript og bruge til sin Cordova-app. Typescript er Microsofts bud på en nemmere måde at kode Javascript, hvor Typescript-koden bliver oversat til ren Javascript.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Visual Studio Update 2, som blev præsenteret på Microsofts TechEd-konference i Houston, får også understøttelse for ’universal projects’, som Microsoft har døbt muligheden for at kode til både Windows og Windows Phone på én gang. Senere vil også Xbox-platformen komme med på vognen, så Microsoft altså får samlet firmaets tre primære platforme på samme kodebase.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
13. maj 2014 kl. 15:19

Uheldig overtekst. Visual Studio er ikke open-source... Så vidt jeg kan se, handler artiklen om at nu kan man nemmere bruge Visual Studio sammen med et open-source framework som hedder Apache Cordova.

"Ny udgave af Visual Studio understøtter nu Apache Cordova for hybrid-apps" eller noget kunne være bedre :)