Visual Studio og Eclipse er udviklernes foretrukne værktøjer

Ingen overraskelse her: Kæmpe-IDE'erne er nummer et og to på hitlisten.

Det er næppe overraskende, men alligevel: De to kæmper indenfor udviklingsværktøjer, Visual Studio og Eclipse, tager topplaceringerne, når det handler om popularitet blandt udviklerne.

I hvert fald hvis man skal tro august-udgaven af Pypl-indekset, som måler antal søgninger efter værktøjerne udfra data fra Google Trends.

Visual Studio topper altså med 22,4 procent, skarpt efterfulgt af Eclipse på 20,4. Der er et stykke ned til den næste, som er Android Studio med 9,9 procent.

»Det er overraskende hvordan et par IDE'er kan tage omkring halvdelen af populariteten,« siger Pierre Carbonelle fra Pypl til Infoworld. IDE står for integrated development environment, eller integreret udviklingsmiljø på dansk.

Visual Studios placering er beregnet uden at lægge Visual Studio Code, Microsofts gratis alternativ til moder-programmet, oven i. Det program ryger lige ud af top 10, med en placering på 11. pladsen på 2,9 procent.

Hele listen ser sådan ud:

 1. Visual Studio 22,4%
 2. Eclipse 20,4%
 3. Android Studio 9,9%
 4. Vim 8,0%
 5. NetBeans 4,8%
 6. IntelliJ 4,7%
 7. Xcode 4,4%
 8. Komodo 4,3%
 9. Sublime Text 3,9%
 10. Xamarin 3,5%
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Simon Mikkelsen

Rådata er baseret på Google Trends. Det betyder, at hvis jeg har mange problemer med min Eclipse, men IntelliJ bare virker, er det Eclipse der optræder højest.

Personligt synes jeg at vim er rigtig dejlig til lidt mindre projekter.

 • 3
 • 0
#3 Robert Larsen

Jeg bruger Vim+plugins koblet med tmux til alt. Der er syntax highlighting og autocompletion og et ganske ok plugin interface så jeg kan kode i et dusin forskellige programmeringssprog samt forskellige markup og konfigurationsformater. Virkelig lækkert setup hvis man vil investere tiden det tager at lære det.

 • 0
 • 0
#4 Loke Dupont

Intellij og Android Studio er mere eller mindre samme IDE (sammen med PyCharm, WebStorm, RubyMine etc). De skulle jo så gerne aggregeres.

Derudover er det jo fjollet at basere det på Google søgninger. Jeg har helt sikkert Googlet Eclipse mere end jeg har Google IntelliJ, men det er primært for at finde løsninger på et problem, det bliver Eclipse ikke mere populært af ;)

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere