Visual Studio Code ankommer til browseren

26. oktober 2021 kl. 10:18
Visual Studio Code ankommer til browseren
Illustration: Skærmdump/Version2.
Efter mange andre producenter har brugt koden bag VS Code til at skabe browserbaserede værktøjer, er originalen nu med på vognen i en udgave med gratis hosting.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En lang række producenter har tidligere benyttet Microsofts kode bag open source-værktøjet Visual Studio Code til at skabe udviklingsværktøjer, der kan køre i en browser, enten fra offentlig eller privat sky, eller fra en lokal container.

Nu er Microsoft selv kommet med på holdet, med gratis beværtning af VS Code på adressen Vscode.dev.

Her bliver man præsenteret for en letvægtsudgave af VS Code, som afvikles i browseren, skriver udvikler Chris Dias i et blogindlæg.

»Med udgivelsen af Vscode.dev begynder vi endelig at realisere vores oprindelige vision om at bygge et udviklingsværktøj, der kan køre fuldt 'serverless' i browseren«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som med andre browserværktøjer, der også har rod i koden bag VS Code, er det er muligt at åbne et Github-projekt med en url i stil med denne: https://vscode.dev/github/tania-andersen/extract2csv. Andre kodeservere er også understøttet.

Browsere, der understøtter api'et File System Access, hvilket vil sige Edge og Chrome, giver mulighed for adgang til det lokale filsystem fra værktøjet. Det kan benyttes til at udvikle klientapps der bygger på HTML, Javascript og CSS.

Microsoft forestiller sig også, at det kan anvendes på lette pc'er og tablets.

Eclipse-organisationen har tidligere udsendt Theia, som er en platform, der kan udmøntes i både desktop-apps og webapps, og som også bygger på VS Code. En lang række producenter har udsendt værktøjer baseret herpå, såsom Google, Arduino, Sap, Arm og flere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eclipse selv har aftappet IDE’et Eclipse Che, som er beregnet til at bo i en Kubernetes-container.

Kodetjenesten Gitpod har også sit eget bud i genren. I august udsendte Microsoft-ejede Github sin udgave, under navnet Codespaces, som er gratis for individuelle Github-projekter.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger