Visual Studio Code ankommer til browseren

Illustration: Skærmdump/Version2
Efter mange andre producenter har brugt koden bag VS Code til at skabe browserbaserede værktøjer, er originalen nu med på vognen i en udgave med gratis hosting.

En lang række producenter har tidligere benyttet Microsofts kode bag open source-værktøjet Visual Studio Code til at skabe udviklingsværktøjer, der kan køre i en browser, enten fra offentlig eller privat sky, eller fra en lokal container.

Læs også: Dit næste udviklingsværktøj er i skyen

Nu er Microsoft selv kommet med på holdet, med gratis beværtning af VS Code på adressen Vscode.dev.

Her bliver man præsenteret for en letvægtsudgave af VS Code, som afvikles i browseren, skriver udvikler Chris Dias i et blogindlæg.

»Med udgivelsen af Vscode.dev begynder vi endelig at realisere vores oprindelige vision om at bygge et udviklingsværktøj, der kan køre fuldt 'serverless' i browseren«.

Som med andre browserværktøjer, der også har rod i koden bag VS Code, er det er muligt at åbne et Github-projekt med en url i stil med denne: https://vscode.dev/github/tania-andersen/extract2csv. Andre kodeservere er også understøttet.

Browsere, der understøtter api'et File System Access, hvilket vil sige Edge og Chrome, giver mulighed for adgang til det lokale filsystem fra værktøjet. Det kan benyttes til at udvikle klientapps der bygger på HTML, Javascript og CSS.

Microsoft forestiller sig også, at det kan anvendes på lette pc'er og tablets.

Eclipse-organisationen har tidligere udsendt Theia, som er en platform, der kan udmøntes i både desktop-apps og webapps, og som også bygger på VS Code. En lang række producenter har udsendt værktøjer baseret herpå, såsom Google, Arduino, Sap, Arm og flere.

Eclipse selv har aftappet IDE’et Eclipse Che, som er beregnet til at bo i en Kubernetes-container.

Kodetjenesten Gitpod har også sit eget bud i genren. I august udsendte Microsoft-ejede Github sin udgave, under navnet Codespaces, som er gratis for individuelle Github-projekter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere