Visual DataFlex er klar til Vista

Den europæiske brugerkonference, som Data Access i denne uge afholder i København, viser, at udviklerne er klar til både Windows Vista, web-applikationer og Citrix-løsninger.

Det var Data Access' grundlægger og ejer Chip Casanave, der i går åbnede EDUC 2008, der er den europæiske Dataflex-brugerkonference med sin State of the Union, hvor han redegjorde for rigets tilstand.

Visual DataFlex er efterhånden nået til version 14, der har det officielle navne DataFlex 2008. En undersøgelse, som firmaet har foretaget blandt udviklerne, viser, at hele 94 procent af udviklerne er skiftet til den nyeste eller næstnyeste version af Visual DataFlex.

Chip understregede, at det er vigtigt at skifte udviklingen til DataFlex 2008, hvis man har planer om at rulle applikationer ud til Windows Vista. Ganske vist virker tidligere versioner ganske udmærket under Vista, men brugerinterfacet er ikke optimalt, da Microsoft har ændret på brugerinterfacet fra XP til Vista. Dette har været noget af en hovedpine for Data Access, der nu imidlertid har løst problemerne, så applikationer under Visual DataFlex 2008 fungerer optimalt under begge operativsystemer.

Undersøgelsen viste også, ifølge Chip, at mens pc-applikationer stadig er det vigtigste, er der stor interesse for at udvikle webapplikationer, der kan afvikles i en browser. Her er Visual DataFlex blandt de mest avancerede udviklingsmiljøer, hvor det er muligt at udvikle både pc-applikationer og web-applikationer fra samme kodebase. Endvidere er AJAX en integreret del, hvilket gør interaktive programmer væsentlig mere effektive.

På konferencen var der også stor interesse for central afvikling af applikationer ved hjælp af enten Citrix eller Microsoft Terminal Services, da det giver en enklere måde at rulle mange kopier ud af den samme applikation.

Endelig kunne konferencens danske arrangør Front-IT glæde sig over, at de nu også er blevet Data Access' partner i Sverige, således at de nu dækker alle tre skandinaviske lande.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere