Vista SP1 giver problemer ved dual-boot

En opdatering til BitLocker kan give problemer med installationen af Service Pack 1 til Windows Vista på dual-boot systemer.

Microsoft frigiver i april officielt Service Pack 1 til download for den engelsksprogede version af Windows Vista, men brugere, som kører styresystemet i en dual-boot-opsætning kan få problemer.

Som led i installationen af Service Pack 1 bliver diskkrypteringen BitLocker opdateret. Det involverer en kontrol af hele opstartskæden, og det kan give problemer for brugere, der benytter en anden bootmanager, end den der følger med Windows Vista. Det skriver APC Magazine.

Det kan give problemer for brugere, som benytter en af de bootmanagere, der kan bruges til at opsætte et system til at have både Windows Vista og Linux installeret.

Hvis en bruger benytter sådan en bootmanager, så vil BitLocker-kontrollen opdage det som en uregelmæssighed, hvorefter installationen af Service Pack 1 bliver afbrudt.

»Faktisk er det en god ting, at opdateringen slår fejl i dette tilfælde, for hvis opdateringen automatisk geninstallerede Vistas MBR, så ville vi drukne i klager,« siger teknisk konsulent Michael Kleef fra Microsoft til APC Magazine.

For at installere Service Pack 1 på et system med en dual-boot-opsætning skal en bruger først genetablere Vistas originale MBR og derefter køre installationen. Når Service Pack 1 er installeret, kan den alternative bootmanager installeres igen.

BitLocker, som er blandt de funktioner, Microsoft har opdateret i Service Pack 1, vil dog kun fungere på systemer, der benytter Windows Vistas MBR.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere