Vista-salget hænger i bremsen i Europa

Microsoft-styresystemet Windows Vista har det svært blandt de europæiske erhvervskunder.

Salget af computere med det nye Vista-styresystem installeret tegnede sig kun for 13 procent af det samlede salg af computere med styresystemer i august.

Det viser tal fra europæiske it-distributører, skriver Silicon.com.

Til sammenligning blev der i august solgt dobbelt så mange computere med styresystemet Windows XP. Salget af Vista udgjorde i måneden før 17 procent af det samlede salg og er altså faldet i august.

Ifølge en talskvinde for den amerikanske softwaregigant lever salget af Windows Vista imidlertid fortsat op til forventningerne og til målsætningen om at blive det hurtigst sælgende styresystem i selskabets historie.

Det på trods af, at Microsoft for nyligt annoncerede, at man vil forlænge salgsperioden for Windows XP med fem måneder i forhold til den oprindelige slutdato.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Ehler

MS siger de har solgt 60 Mill Vista licenser so far.

Jeg sidder i en Offentlig indkøbsfunktion og kan se at feks en IBM labtop koster kr. 700,- MERE med XP end med Vista. Hos Dell er en Labtop med XP ligeledes dyrere.

Det giver en fornemmelse af at noget ikke stemmer.

Hvor stor en del af de 60 Mill licenser er i virkeligheden nærmest foræret væk sammen med nye computere? Det er jo klart at f.eks. IBM, HP, DELL eller Acer vil vælge at putte Vista på en ny bærbar når de dermed kan sælge den meget billigere.

Jeg gad godt se den samlede reelle omsætning i Vista til nu.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere