Vista blokerer for nye dvd-formater

Softwaregiganten Microsoft oplyser, at et større antal computere med styresystemet Vista ikke vil kunne afspille dvd'er i de nye formater HD-DVD og Blu-ray.

En aftale med filmindustrien i Hollywoord om kopibeskyttelse betyder, at Microsoft nye Windows Vista-styresystem ikke vil kunne afspille dvd-formaterne HD-DVD og Blu-ray på alle computere.

Det oplyser Microsoft-arkitekt Dave Marsh til The Times.

Ifølge Dave Marsh skyldes problemet, at computere skal understøtte sikkerhedsniveauet HDCP for at kunne afspille dvd'er, der benytter en digital forbindelse til at linke signalet til skærmen eller fjernsynet.

Understøtter computeren ikke HDCP, vil Vista lukke for signalet, siger Dave Marsh.

Ifølge The Times benytter cirka 15 procent af computerne på markedet i Storbritannien digitale forbindelser til skærmen, og antallet er stigende. Stort set ingen af computerne understøtter HDCP.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Poul-Henning Kamp Blogger

Ja da, bestemt.

Og hvem er mere troværdig end et firma der er dømt for markedsskadelig opførsel i en retssag hvor de blev taget i at have fusket med videobeviserne ? :-)

Kan du huske "nu bruger vi et år på at fikse alle sikkerhedsprobelemer" skråsikkerheden ?

Til sammenligning er Peter Gutmann nok lidt rabiat, men han er dog aldrig blevet beskyldt for at lyve folk lige op i hovedet.

Poul-Henning

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere