Visse rejsekortautomater skal genstartes 3-4 gange for at fungere med seneste opdatering

7. oktober 2014 kl. 10:2713
Visse rejsekortautomater skal genstartes 3-4 gange for at fungere med seneste opdatering
Illustration: Rejsekort.dk.
I forbindelse med en større opdatering af rejsekortsystemet, er der problemer med de såkaldte check ind ekstra-kortlæsere, der har skal genstartes flere gange.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis du oplever problemer med at anvende de såkaldte check-ind ekstra-kortlæsere, designet til at checke flere personer ind på et rejsekort, så kan det hænge sammen med den store opdatering af systemet fra version 4 til version 5, der fandt sted i uge 40. Efterfølgende har nogle kortlæsere vist sig at skulle genstartes flere gange, før den nye opdatering fungerer ordentligt på dem.

»Nogle af dem skal genstartes en 3-4 gange, og derfor kan man på nogle stationer komme ud for, at check-ind ekstra-kortlæseren ikke virker, før den har været genstartet en 3-4 gange,« siger adm. dir. i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten.

Han påpeger, at det er muligt at anvende rejsekortautomater, de såkaldte RVM'er, på stationerne til at checke flere ind i stedet.

Bjørn Wahlsten forventer, at alle ekstra-kortlæsere er oppe at køre igen ret hurtigt, og at der på nuværende tidspunkt kun er få tilbage, der ikke fungerer.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
7. oktober 2014 kl. 20:00

Det er et dårligt softwaredesign når man bliver nødt til at genstarte maskinen for at få noget opdateret. Det kunne have været langt smartere, men vent lige lidt... det har jo også kun kostet 7-8 milliarder indtil videre (http://ing.dk/artikel/samlet-regning-rejsekort-fem-milliarder-kroner-130633) +1 milliard at drive om året.

Uden nogen egentlig baggrundsviden om hvad det har kostet at udvikle Ubuntu eller Android, så vil jeg da mene at man kunne udvikle sit eget styresystem eller noget tilsvarende for de mange milliarder.... men det er måske bare mig :)

1
7. oktober 2014 kl. 11:33

Er der en forklaring, eller har det bare vist sig, at man på desperat vis kunne lykkes med at få det til at virke sådan her fremfor at løse problemet.. som jo så nok blot viser sit grimme ansigt igen senere ?