Visa stopper for kortbetalinger med iZettle uden at oplyse hvorfor
Det er fra 1. august ikke længere muligt at anvende Visa-kort sammen med betalingstjenesten iZettle. Firmaet bag tjenesten har fået besked fra Visas europæiske afdeling om, at den ikke længere vil tillade kortbetalinger med iZettle.
Stoppet gælder ifølge iZettle for Visa-kortbetalinger i Danmark, Finland og Norge.
Beskeden fra Visa kommer netop, som iZettle, der hidtil kun har eksisteret til Apples iOS, er på vej med en version til Android.
Med iZettle kan man foretage kreditkortbetalinger ved at bruge en mobiltelefon eller tablet som kortterminal med en chipkortlæser, som kan sættes til telefonen. Det kan være en billigere løsning for mindre firmaer, som ikke har tilstrækkelig stor omsætning til at lave en aftale med de etablerede kortbetalingssystemer.
Hos iZettle er beskeden fra Visa kommet bag på firmaet, som ikke har fået yderligere begrundelse fra Visa, end at selskabet har truffet en principiel beslutning.
»Vi har løbende forhandlinger med Visa, ligesom med alle de øvrige kortudbydere, og vi er selvfølgelig villige til at lytte til ethvert forslag til, hvad vi skal gøre for at få iZettle til at virke med Visa-kort igen,« skriver nordisk pr-ansvarlig, Wilhelmina Douglas, fra iZettle i et e-mailsvar til Version2.
Mens Visa nu afviser iZettle-betalinger, så samarbejder iZettle fortsat med Mastercard og Diners Club. I Danmark er Visa dog mere udbredt end andre kreditkort, fordi mange danskere har et Visa/Dankort.
Version2 har kontaktet Visa for at få en begrundelse for, hvorfor iZettle ikke længere kan afvikle Visa-betalinger til trods for, at selskabets teknologi følger Europay MasterCard Visa-standarden for chipkortbetalinger og løsningen også følger PCI-DSS-standarden for sikkerhed for databeskyttelse.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.