Visa stopper for kortbetalinger med iZettle uden at oplyse hvorfor

31. juli 2012 kl. 10:4415
Selvom betalingstjenesten iZettle, som gør det muligt at bruge en iOS-enhed som en kortterminal, opfylder standarderne for kortbetalinger, vil Visa ikke længere tillade iZettle-betalinger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er fra 1. august ikke længere muligt at anvende Visa-kort sammen med betalingstjenesten iZettle. Firmaet bag tjenesten har fået besked fra Visas europæiske afdeling om, at den ikke længere vil tillade kortbetalinger med iZettle.

Stoppet gælder ifølge iZettle for Visa-kortbetalinger i Danmark, Finland og Norge.

Beskeden fra Visa kommer netop, som iZettle, der hidtil kun har eksisteret til Apples iOS, er på vej med en version til Android.

Med iZettle kan man foretage kreditkortbetalinger ved at bruge en mobiltelefon eller tablet som kortterminal med en chipkortlæser, som kan sættes til telefonen. Det kan være en billigere løsning for mindre firmaer, som ikke har tilstrækkelig stor omsætning til at lave en aftale med de etablerede kortbetalingssystemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos iZettle er beskeden fra Visa kommet bag på firmaet, som ikke har fået yderligere begrundelse fra Visa, end at selskabet har truffet en principiel beslutning.

»Vi har løbende forhandlinger med Visa, ligesom med alle de øvrige kortudbydere, og vi er selvfølgelig villige til at lytte til ethvert forslag til, hvad vi skal gøre for at få iZettle til at virke med Visa-kort igen,« skriver nordisk pr-ansvarlig, Wilhelmina Douglas, fra iZettle i et e-mailsvar til Version2.

Mens Visa nu afviser iZettle-betalinger, så samarbejder iZettle fortsat med Mastercard og Diners Club. I Danmark er Visa dog mere udbredt end andre kreditkort, fordi mange danskere har et Visa/Dankort.

Version2 har kontaktet Visa for at få en begrundelse for, hvorfor iZettle ikke længere kan afvikle Visa-betalinger til trods for, at selskabets teknologi følger Europay MasterCard Visa-standarden for chipkortbetalinger og løsningen også følger PCI-DSS-standarden for sikkerhed for databeskyttelse.

15 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den tir, 07/31/2012 - 15:48

Det forekommer mig, at der er noget med, at der står nogen store investorer bag ved betalingssystemerne i netop disse lande.

Det er hvad man får ud af at give monopol til enkelte aktører, uden at have styr på investorerne.

Flot kørt i stilling i Danmark, gennem finansråddets " ægteskab " med de nødvendige Styrrelser.

Der er vist noget med, at der findes et tvungent loginsystem, som finder samme organisationsgrundlag.... Hvad er det nu det hedder ..... Det der man vil flytte til Norge, og dermed administrere Dansk offentlig administration fra udlandet ....... Naz.... Nemz.... NemID var det det hed ....

Samme biks, andet CVR og navn....

10
31. juli 2012 kl. 15:22

Jeg ville føle mig mere sikker, hvis telefonen kun blev brugt til datatransmission og strømfødning af iZettle dimsen. Kunne man ikke inkludere et lille tastatur på dimsen, så man kunne taste sin pin-kode ?

4
31. juli 2012 kl. 12:14

Jeg er lidt betænkelig ved at man ikke skal indtaste pinkode ved betalinger via iZettle. Som jeg har forstået er en "underskrift" med sin pegefinger på iPhonen nok. Er jeg bare gammeldags?

12
31. juli 2012 kl. 15:55

Om man vil have sikkerhed med pinkode kan vel afhænge af forskellige forhold.

Hvis der er tale om f.eks. en pølsevogn eller markedsbod hvor der handles for små beløb, har sælgeren ikke samme behov for top-sikkerhed for at det er kortets indehaver. Hvis indehaveren afviser beløbet senere hen er tabet til at overse for bodens indehaver i forhold til kundeservicen.

Storebælts-broen accepterer jo rask væk dankort uden pinkode (de har selvfølgelig nok et foto af min nummerplade). Mig bekendt betyder det ringere sikkerhed for Storebæltsbroen, men ikke for mig - hvis jeg husker ret om polemikken fra dengang de indførte systemet.

15
6. august 2012 kl. 11:19

Well, i USA og Canada skal du stortset aldrig bruge din pinkode til noget som helst. Supermarkeder og specialbutikker lader dig bare swipe dit kreditkort og beder nogle gange om en underskrift på kvitteringen -- men aldrig i mine rejser er jeg stødt på at skulle bruge min pinkode andre steder end en ATM. Så det at stjæle kreditkort kan sagtens betale sig i Nordamerika.

At der enkelte steder i Danmark ikke er behov for at indtaste pinkode synes jeg stadig er at foretrække fremfor ovenstående system hvor pinkoden slet ikke har relevans. Her hører det alligevel til sjældenhederne.

14
1. august 2012 kl. 07:49

"Storebælts-broen accepterer jo rask væk dankort uden pinkode (de har selvfølgelig nok et foto af min nummerplade). Mig bekendt betyder det ringere sikkerhed for Storebæltsbroen, men ikke for mig - hvis jeg husker ret om polemikken fra dengang de indførte systemet."

https://www.teller.com/da/ForsideDansk/Produkter-og-losninger/Vilkar-for-Telleraftale/Sarligt-for-selvbetjente-automater/

"Af sikkerhedsmæssige årsager skal løsningen som udgangspunkt være med indtastning af PIN-kode."

"•Der kan i særlige tilfælde gives dispensation til Visa ved broer el. lign"

9
31. juli 2012 kl. 15:19

Jeg er lidt betænkelig ved at man ikke skal indtaste pinkode ved betalinger via iZettle. Som jeg har forstået er en "underskrift" med sin pegefinger på iPhonen nok. Er jeg bare gammeldags?

Jeg er nu ikke specielt interesseret i at taste min pin-kode på en fremmeds mobiltelefon. For det første, så kan der snildt køre en keylogger i baggrunden uden at man ved det. For det andet, så kan man nogen gange se på tastaturet (fedtede fingre), hvilke taster der er trykket på...

Synes ideen er supergod og har også prøvet at betale på sådan en sag. Men synes umiddelbart løsningen må være nem at misbruge.

6
31. juli 2012 kl. 12:50

Jeg er lidt betænkelig ved at man ikke skal indtaste pinkode ved betalinger via iZettle. Som jeg har forstået er en "underskrift" med sin pegefinger på iPhonen nok. Er jeg bare gammeldags?

De gange jeg har betalt over det har jeg skulle indtaste min pinkode som en helt normal terminal.

8
31. juli 2012 kl. 14:19

Jeg vil tro at den kan sættes op på forskellige måder. I Amerika f.eks. er det meget udbredt, at man ikke skriver kode når man handler i butikker, men blot skriver under med en pen på en touchsskærm.

3
31. juli 2012 kl. 11:34

Mon ikke firmaet har nogle myndigheder for fair konkurrence på markedet de kan gå til for at få deres produkt til at virke med Visa igen?

5
31. juli 2012 kl. 12:26

Joe, det kunne have været rimeligt nok. Men virkeligheden er nok, at iZettle inden for kort tid bliver kvast eller købt af de store aktører på banen (Google Checkout/Wallet eller Apples Passbook/EasyPay (Apple bliver nok igen game changer ...))

2
31. juli 2012 kl. 11:21

VISA har investeret i Square betalingsløsningen, der tilbyder ægte "two-factor authentication" og under hele transaktionen er der opkobling til VISA. Desuden tilbyder man en ret elegant løsning ved navn "pay with Square", hvor man som registreret bruger ikke en gang behøver at have kortet op af lommen.

Med skal det vel også - og det er fælles for iZettle og Square betalingsløsningerne, at det koster 2.75% for hver transaktion (med kortlæser), og ved manuel indtastning koster det et gebyr på 1,50 DKK + 3.50%.

Men en cadeau til iZettle for at være først her hos os (da Square vist endnu kun virker i USA).

1
31. juli 2012 kl. 11:02

Mon ikke det er nogle af Visas andre koncervative kunder, der har præsset Visa til at stoppe samarbejdet med iZettle? Det lyder på mig som en klasisk historie om store koncervative giganter der får ondt i r...n over en god idé de ikke selv har fået.